Evenimentul Zilei > Actualitate > TRENDUL CULINAR al anului 2017. uite ce poți mânca
TRENDUL CULINAR al anului 2017. uite ce poți mânca

TRENDUL CULINAR al anului 2017. uite ce poți mânca

TRENDUL CULINAR al anului 2017 va fi flexitarianismul, dieta predominant vegetariană, potrivit Whole Foods, notează The Independent.

De ani buni, vedetele de la Hollywood și bucătarii celebri precum Jamie Oliver au militat pentru mișcare și pe acţiuni ca Meat-Free Monday (lunea fără carne).

După mai multe studii efectuate, specialiștii spun că poţi consuma carne fără restricție doar în weekend, iar în restul săptămânii adopţi un regim lejer vegetarian.

"Meat Free Monday este cea mai potrivită ocazie pentru a te focusa pe varietatea de legume, pe gustul, textura şi savuroasele preparate pe care le poţi pregăti cu ele", spune Jamie Oliver.

De asemenea, studiile arată că reducerea consumului de carne are o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de diabet, cancer, boli de inimă, iar flexitarianismul oferă posibilitatea menţinerii unei diete corecte.

Mai mult, flexitarianismul nu este singurul trend culinar al anului următor, experţii estimează că va creşte consumul de paste pe bază de quinoa, zahărul şi făina de cocos, dar şi alimentele violete.