Evenimentul Zilei > International > Trei sferturi dintre unguri sunt mulţumiţi de cum apără Viktor Orban granițele țării!
Trei sferturi dintre unguri sunt mulţumiţi de cum apără Viktor Orban granițele țării!

Trei sferturi dintre unguri sunt mulţumiţi de cum apără Viktor Orban granițele țării!

În ciuda tuturor atacurilor din partea liderilor Uniunii Europene. premierul maghiar se bucură de sprijinul majorității alegătorilor maghiari. Iar acest sprijin se manifestă foarte puternic în ceea ce privește măsurile de prevenire a imigrației ilegale. Iată ce notează Radoi Kossuth Budapesta.

Trei sferturi dintre maghiari sunt mulţumiţi de apărarea frontierelor Ungariei – reiese dintr-un studiu realizat de Institutul „Nézöpont”. Gardul de la frontieră, politica privind migraţia şi normele legislative servesc ţelului ca imigraţia ilegală să poată fi evitată – a amintit György Bakondi, consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar, în emisiunea informativă din această dimineaţă a postului de radio Kossuth.

György Bakondi a făcut referire şi la faptul că obstacolele tehnice şi poziţia Ungariei în privinţa migraţiei au primit critici dure, însă şi din actualul studiu reiese că populaţia ţării este mulţumită de măsurile luate de guvern. 

György Bakondi, consilierul principal pe probleme de securitate internă al premierului ungar: „S-au străduit să ţină şi guvernarea ungară sub o continuă presiune politică şi, de fapt, toate acele atacuri politice lansate în anul precedent împotriva Guvernului ungar, împotriva politicii ungare, au la bază acţiunile noastre împotriva cotelor obligatorii, precum şi construirea gardului de protecţie la frontiera ţării. Trebuie să precizăm că în întreaga Europă, în mai multe ţări au fost construite ulterior garduri la frontiere. Acţiunea care are un număr mare de urmăritori în întreaga Europă şi este susţinută nu numai de populaţia ungară, ci şi de toţi cei care suferă de pe urma efectelor negative ale imigraţiei ilegale masive, aceia depun eforturi tot mai mari pentru influenţarea propriilor lor guverne”, notează Rador.