Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei noi focare de infecție au apărut în județul Vâlcea. Coronavirusul se extinde și în această zonă
Trei noi focare de infecție au apărut în județul Vâlcea. Coronavirusul se extinde și în această zonă

Trei noi focare de infecție au apărut în județul Vâlcea. Coronavirusul se extinde și în această zonă

Noi probleme puse de coronavirus au apărut în județul Vâlcea, acolo unde au fost depistate, azi, trei noi focare.

Probleme mari în pandemia de coronavirus și în județul Vâlcea. Acolo unde au fost detectate trei focare de infecție. La Spitalul de Psihiatrie Drăgoești – trei cazuri, la blocul operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, dar și la un cămin pentru vârstnici din Râmnicu Vâlcea. Informațiile au fost publicate, marţi, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Pandemia de coronavirus a provocat 17 focare în județul Vâlcea, în ultimele zile

În judeţul Vâlcea, sunt în total 17 focare de SARS-CoV-2. Au fost semnalate mai multe cazuri în centre rezidenţiale, la agenţi economici, unităţi de învăţământ, o unitate sanitară şi în cadrul instituţiilor publice. Se mai arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţul Vâlcea.

În 16 localităţi din judeţul respectiv, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele două săptămâni este de peste trei la mia de locuitori. Cea mai ridicată incidenţă – 6,65/1.000 de locuitori se înregistrează în localitatea Perişani. Acolo unde sunt 14 cazuri active la o populaţie de 2.137 de locuitori.

Marți au fost detectate 62 de persoane nou infectate cu coronavirus. Incidența este totuși scăzută și ajunge la 2,68 la mia de locuitori

În municipiul Râmnicu Vâlcea, incidenţa este de 4,86 şi sunt active 573 de cazuri de COVID-19, dintre acestea 10 fiind în focare, respectiv la un cămin pentru vârstnici şi la blocul operator al SJU. Marţi, în judeţul Vâlcea au fost raportate 62 de cazuri noi, incidenţa la nivel judeţean ajungând la 2,68 la mia de locuitori.

În spitalele din judeţ sunt internate în prezent 230 de persoane confirmate cu COVID-19, 25 dintre acestea prezentând simptome uşoare, 189 – simptome medii, iar 16 sunt tratate la ATI, conform Agerpres.


Criminală la 66 ani! Procurorii din Vâlcea nu au mai văzut așa ceva

Alertă în Noua Zeelandă. Un nou focar de coronavirus depistat în weekend

Breaking News. Focar COVID la Spitalul Colentina

Speranţă în lupta cu pandemia! De la cel mai grav focar Covid-19 vine semnul