Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, într-o primă fază, aici a fost declarat focar după ce 13 angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confirmări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi.

Conform unui ordin al ministrului Sănătăţii Publicat în Monitorul Oficial, Spitalul Voila, dar şi alte trei unităţi medicale din judeţ, respectiv Spitalul Orăşenesc Băicoi – Secţia Medicină Internă, Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti – Secţia Pneumologie II – Pneumologie cronici şi Spitalul de Boli Pulmonare Breaza – Secţia Pneumologie, Compartimentul Adulţi, vor putea primi pacienţi care au forme uşoare de COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Dan Decebal, a declarat, joi, pentru Agerpres, că în cele patru unităţi sanitare sunt disponibile 130 de locuri, însă, pentru început, bolnavii vor fi duşi la spitalul din Breaza, urmând a fi făcute solicitări pentru echipamente de protecţie necesare unităţilor din Floreşti şi Băicoi.

În ceea ce priveşte Spitalul Voila, aici va fi nevoie de o reorganizare, în condiţiile în care unitatea medicală se confruntă cu un focar de COVID-19, a precizat sursa citată.

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1.940 de persoane, cu 67 mai multe faţă de ziua precedentă. Dintre acestea, 231 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane, respectiv două femei şi un bărbat, care prezentau comorbidităţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ sunt internaţi 26 de pacienţi care au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, dintre care 19 sunt ventilaţi.

Sursa: Agerpres