Un nou focar de coronavirus depistat în weekend, în Noua Zeelandă. Numărul infecțiilor cu noul coronavirus au crescut în Noua Zeelandă, în ultimele săptămâni. Aceasta după două luni în care nu a fost raportată nici o infectare.

Focarul de coronavirus detectat în weekend este format dintr-o familie de trei membri. Aceștia au fost depistați pozitiv la testare. Între persoanele infectate se află și o femeie care lucrează la un lanţ alimentar ce deserveşte zborurile internaţionale, relatează AFP.

Cele trei persoane contagiate sunt respectiva femeie şi fiica sa, testate pozitiv sâmbătă. De asemenea, a fost testat pozitiv și tatăl.

„Avem infecţii noi şi active”, a declarat ministrul sănătăţii, Chris Hipkins.

Nou focar de coronavirus depistat în weekend

Oficialul a precizat că nu a fost identificată sursa de contagiere pentru pacienții din noul focar. Chris Hipkins a precizat că autorităţile sanitare încearcă să afle dacă infecţia s-ar putea regăsi şi în altă parte a comunităţii şi dacă circulă liber.

„Este o piesă din puzzle care ne lipseşte”, a spus el.

Autorităţile neo-zeelandeze au minimizat orice legătură între coronavirus și mâncarea servită la bord. Ei au precizat că a trecut mai mult de o săptămână de la ultima zi de muncă a femeii testate pozitiv.

Situație alarmantă în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a înregistrat mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele trei săptămâni, după o perioadă de peste două luni fără niciun caz de infectare. Originea noilor cazuri a fost localizată într-un hotel unde persoanele venite din străinătate au stat în carantină. Ministrul Chris Hipkins a precizat că nu este nevoie, deocamdată, să fie adoptate noi restricţii pentru populație.

În cazul focarului descoperit în weekend, autoritățile vor lua o serie de măsuri pentru restrângerea unei eventuale răspândiri a virusului. Şcoala la care învaţă fiica femeii va fi închisă timp de două zile. De asemenea, întregul personal al centrului şi elevii vor fi testaţi pentru noul coronavirus.

Noua Zeelandă a reușit să reducă nivelul infectărilor cu coronavirusul după ce şi-a închis frontierele călătorilor din străinătate, în martie anul trecut. Totodată, responsabilii sanitari au impus o izolare strictă pentru cinci săptămâni, întregii populații, în primăvara trecută.