Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Noua Zeelandă. Un nou focar de coronavirus depistat în weekend
Alertă în Noua Zeelandă. Un nou focar de coronavirus depistat în weekend

Alertă în Noua Zeelandă. Un nou focar de coronavirus depistat în weekend

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în Noua Zeelandă, în acest weekend, după ce timp de două luni autoritățile locale nu au mai înregistrat nici o îmbolnăvire.

Un nou focar de coronavirus depistat în weekend, în Noua Zeelandă. Numărul infecțiilor cu noul coronavirus au crescut în Noua Zeelandă, în ultimele săptămâni. Aceasta după două luni în care nu a fost raportată nici o infectare.

Focarul de coronavirus detectat în weekend este format dintr-o familie de trei membri. Aceștia au fost depistați pozitiv la testare. Între persoanele infectate se află și o femeie care lucrează la un lanţ alimentar ce deserveşte zborurile internaţionale, relatează AFP.

Cele trei persoane contagiate sunt respectiva femeie şi fiica sa, testate pozitiv sâmbătă. De asemenea, a fost testat pozitiv și tatăl.

„Avem infecţii noi şi active”, a declarat ministrul sănătăţii, Chris Hipkins.

Nou focar de coronavirus depistat în weekend

Oficialul a precizat că nu a fost identificată sursa de contagiere pentru pacienții din noul focar. Chris Hipkins a precizat că autorităţile sanitare încearcă să afle dacă infecţia s-ar putea regăsi şi în altă parte a comunităţii şi dacă circulă liber.

„Este o piesă din puzzle care ne lipseşte”, a spus el.

Autorităţile neo-zeelandeze au minimizat orice legătură între coronavirus și mâncarea servită la bord. Ei au precizat că a trecut mai mult de o săptămână de la ultima zi de muncă a femeii testate pozitiv.

Situație alarmantă în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a înregistrat mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele trei săptămâni, după o perioadă de peste două luni fără niciun caz de infectare. Originea noilor cazuri a fost localizată într-un hotel unde persoanele venite din străinătate au stat în carantină. Ministrul Chris Hipkins a precizat că nu este nevoie, deocamdată, să fie adoptate noi restricţii pentru populație.

În cazul focarului descoperit în weekend, autoritățile vor lua o serie de măsuri pentru restrângerea unei eventuale răspândiri a virusului. Şcoala la care învaţă fiica femeii va fi închisă timp de două zile. De asemenea, întregul personal al centrului şi elevii vor fi testaţi pentru noul coronavirus.

Noua Zeelandă a reușit să reducă nivelul infectărilor cu coronavirusul după ce şi-a închis frontierele călătorilor din străinătate, în martie anul trecut. Totodată, responsabilii sanitari au impus o izolare strictă pentru cinci săptămâni, întregii populații, în primăvara trecută.