Speranţă în lupta cu pandemia! De la cel mai grav focar Covid-19 vine semnul

Speranţă în lupta cu pandemia! De la cel mai grav focar Covid-19 vine semnul

Speranţă în lupta cu pandemia! În prim-plan apare un studiu realizat pe rezidenţii din staţiunea montană Ischgl, considerată cel mai grav focar Covid-19 din Austria.

Speranţă în lupta cu pandemia! De la cel mai grav focar Covid-19 vine semnul. Autorii studiului au descoperit că la cel puţin 8 luni după au fost infectaţi, cei mai mulţi dintre localnici şi-au păstrat imunitatea dobândită faţă de Covid-19.

Descoperirea oferă noi informaţii despre perioada de menţinere a imunităţii după infectare. Totodată, ea sugerează că imunitatea de grup ar putea să înceapă să se manifeste mai devreme decât se credea până acum pe scară largă.

La rândul ei, principala agenţie austriacă de sănătate publică, AGES, consideră că focarul Covid-19 din Ischgl a apărut în februarie 2020. El a apărut înainte ca primele cazuri de infectare să fie detectate în Austria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Speranţă în lupta cu pandemia

În aprilie 2020, Universitatea Medicală din Innsbruck a realizat un studiu. În urma cercetării s-a descoperit că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi la coronavirus.

Ulterior, un studiu realizat în noiembrie 2020 şi ale cărui rezultate au fost publicate joi, a descoperit că majoritatea rezidenţilor care aveau anticorpi în cadrul studiului iniţial prezentau anticorpi şi în a doua etapă a acestei cercetări.

„Pentru aproape 90% dintre cei testaţi seropozitiv în aprilie, anticorpii au fost detectaţi şi în noiembrie.

În pofida unei scăderi uşoare a concentraţiei de anticorpi, putem să spunem că imunitatea este relativ stabilă”, a declarat specialista în virusologie Dorothee van Laer. Cea care a participat la realizarea studiului a completat că noua cercetare a vizat puţin peste 900 de persoane. Dintre acestea, 801 au fost incluse şi în studiul iniţial.

De la cel mai grav focar Covid-19 vine semnul

Potrivit Universităţii Medicale din Innsbruck, studiul său este unul dintre cele mai ample de acest tip. Totodată, acesta vizează una dintre cele mai îndelungate perioade de monitorizare de până acum.

Conform Agerpres, astfel se contribuie la obţinerea unor răspunsuri despre întrebările legate de durata imunităţii după infectarea cu Covid-19.

Noua cercetare sugerează, totodată, că imunitatea de grup începe să se manifeste mai devreme decât au sugerat numeroşi alţi cercetători. Şi asta în contextul în care staţiunea Ischgl s-a confruntat cu un al doilea val mult mai redus de infecţii în noiembrie în raport cu oraşele comparabile din aceeaşi regiune.

„Se pare că această situaţie a imunităţii, care era cuprinsă între 40% şi 50% din populaţie în noiembrie, protejează cu adevărat populaţia de infectare”, a completat Dorothee van Laer.

Măsurile de bază privind distanţarea socială au fost adoptate de atunci în Ischgl. Printre ele, obligativitatea purtării măştilor sanitare şi închiderea barurilor.

ages.at