"Trei motive să ne temem de România"

"Trei motive să ne temem de România"

Postul de televiziune francez TF1 a prezentat un material despre echipa naţională a României, intitulat "Trei motive să ne temem de România", înaintea întâlnirii de luni, 9 iunie, cu Franţa, din grupa C de la Campionatul European.

"Dintre cele patru echipe din grupa morţii, România nu este considerată, teoretic, mortală. Dar există motive pentru care Franţa trebuie să fie foarte atentă. Unu: deoarece au terminat înaintea Olandei în grupa de calificare, echipă care este acum, prevenită. Doi: din cauza lui Mutu. Adevărat superstar în România, Mutu l-a înlocuit cu success în inimile compatrioţilor pe idolul Hagi. Jucătorul a fost celebru şi pentru evenimentele din afara terenului - consumul de cocaină, stilul de viaţă care i-a adus renumele de Beckham al României. El e omul care trebuie urmărit, va fi o otravă pentru defensiva Franţei. Şi trei: din cauza Satanei, aşa cum este poreclit Piţurcă după numărul de înmatriculare, 666. Este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria României", se arată în reportajul TF1.

La Voix des Sports avertizează asupra pericolului reprezentat de media de vârstă înaintată a jucătorilor Franţei, mult mai mare decât cea a României.

Jucătorii francezi studiază jocul echipei României, selecţionerul Raymond Domenech făcând numeroase şedinţe de studio video al evoluţiei jucătorilor români, ultimele meciuri ale echipei lui Piţurcă fiind disecate în ultimele zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa franceză notează că în linia de atac ar putea fi titularizat Anelka în locul lui Henry, care a fost menajat în ultimele zile din cauza unor probleme medicale.

Reprezentativele României şi Franţei se vor întâlni, mâine, la ora 19.00, în grupa C a Campionatului European, din care mai fac parte Italia şi Olanda.

Sursa:Mediafax (12:20)