Evenimentul Zilei > International > Trei județe din BULGARIA vor să se UNEASCĂ cu ROMÂNIA. Cine a făcut anunțul și ce motiv invocă
Trei județe din BULGARIA vor să se UNEASCĂ cu ROMÂNIA. Cine a făcut anunțul și ce motiv invocă

Trei județe din BULGARIA vor să se UNEASCĂ cu ROMÂNIA. Cine a făcut anunțul și ce motiv invocă

Locuitorii din nord-vestul Bulgariei organizează o declarație cu semnături pentru ca trei județe - Vidin, Vratsa și Montana - să devină independente sau să se unească cu România.

Postul național de televiziune Nova, citat și de siteul Novinite, spune că organizatorul protestului și inițiator al petiției, Boris Kamenov, a declarat că unul dintre motivele sale este să salveze regiunea de corupția din Bulgaria. „Nu ar trebui să fim parte a acestei corupții”, a spus el.

„Nord-vestul țării este cunoscut pentru că luptătorii săi”. Populația din regiunea sa natală a organizat revolta din Chiprovți împotriva Imperiului Otoman, ca și revolta din 1923, a explicat Kamenov, adăugând că oamenii din acea zonă s-au lutat întotdeauna „pentru democrație reală”.

Întrebat de ce ar vrea regiunea respectivă să se unească cu România, Kamenov a arătat fără ezitare că sistemul judiciar din România și lupta împoticva corupției sunt mult mai eficiente.

„Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și reformat”, a spus el.