Evenimentul Zilei > Justitie > Trecutul nu se şterge. Cumetriile lui Gheorge Muscalu, şeful procurorilor din România
Trecutul nu se şterge. Cumetriile lui Gheorge Muscalu, şeful procurorilor din România

Trecutul nu se şterge. Cumetriile lui Gheorge Muscalu, şeful procurorilor din România

Numele vicepreşedintelui CSM, Gheorghe Muscalu, a apărut în mai multe scandaluri mediatice. În 2006, el a fost invitat la nunta fiicei sindicalistului Liviu Luca cu fi ul fostului colonel SRI, Gheorghe Dumitrache.

Procurorul Gheorghe Muscalu (50 de ani), noul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost unul dintre invitaţii de frunte la nunta fiicei sindicalistului Liviu Luca cu fiul fostului colonel SRI, Gheorghe Dumitrache. "Evenimentul Zilei" prezintă mai multe fotografii de la evenimentul în care apare Gheorghe Muscalu. EVZ a fost singura publicaţie care a relatat atunci cine erau invitaţii şi cum s-a desfăşurat nunta.
400 de nuntaşi
Mireasa, Roxana Luca, şi mirele, Silviu Dumitrache, s-au căsătorit în iunie 2006. Nuntaşii, vreo 400 la număr, au fost cazaţi la luxosul Hotel Palace din Sinaia, închiriat integral pentru acest eveniment. La petrecerea nocturnă de la cazinoul din Sinaia au descins din limuzinele luxoase afacerişti din Top 300, cum ar fi fraţii Emil şi Marius Cristescu, foşti demnitari – Mircea Ciumara, un ex-ministru al Finanţelor, greii din industria petrolieră – Ioan Popa, fost director general al SNP Petrom. Alţi invitaţi erau intermediari de combustibili petrolieri produşi la rafinăriile ploieştene, sindicalişti apropiaţi lui Luca – Florin Bercea, preşedinte al Clubului Sportiv "Petrolul", şefi din Petrom şi de la Realitatea TV- care era controlată de Petromservice.
Nunta copiilor lui Liviu Luca şi Gheorghe Dumitrache a fost una foarte scumpă. Numai închirierea Hotelului Palace, acolo unde au fost cazaţi majoritatea nuntaşilor, s-a apropiat de o jumătate de miliard de lei vechi, adica aproape 15.000 de euro. Cu o seară înainte de nuntă, recepţionerii hotelului aveau o singură replică pentru oricine dorea să închirieze o cameră: "O sa fie o nuntă aici şi au rezervat tot hotelul".
Au închiriat tot cazinoul
Închirierea cazinoului din Sinaia a costat aproximativ zece mii de euro. Întregul complex costa peste 4.000 de euro/zi. Atmosfera a fost întreţinută de mai mulţi cântăreţi specializaţi în astfel de evenimente: Pepe, Blondy şi Daniela Györfi.
Cei doi socri ai mirilor au avut probleme cu procurorii în ultimii ani. Liviu Luca este trimis în judecată în două dosare: de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, şi de Parchetul General, pentru delapidarea societăţii Petromservice. Sindicalistul este cercetat la DNA în dosarul insolvenţei Realitatea Media şi la DIICOT pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.
Colonelul în rezervă Gheorghe Dumitrache a fost şeful SRI- Prahova şi a fost trimis în judecată în mai 2007 pentru fapte de corupţie. Potrivit DNA, acesta şi-a traficat funcţia pe lângă reprezentanţi ai unor instituţii şi societăţi comerciale din judeţul Prahova, în schimbul primirii unor foloase în valoare de aproximativ 3 miliarde lei vechi, sub formă de bani, bunuri şi servicii. Curtea Supremă l-a condamnat definitiv pe Dumitrache, pe 4 februarie 2013, la 3 ani de închisoare cu suspendare.
"Nu pot să-mi aleg naşul"
Gheorghe Muscalu (foto) ne-a explicat că Gheorghe Dumitrache este naşul său de botez şi de cununie. "Părinţii lui au fost naşii părinţilor mei. M-a botezat şi m-a cununat pe mine şi pe fratele meu. Eu nu am putut să-mi aleg naşii", ne-a spus Muscalu. Procurorul ne-a declarat că, din 2006, de când a început ancheta DNA, nu a mai vorbit cu naşul său şi nu a mai avut nicio legătură cu acesta.
"Nu-l cunosc pe Luca. Nu am vorbit niciodată cu Liviu Luca", susţine vicepreşedintele CSM. Muscalu a ţinut să precizeze că a fost verificat de DNA şi de CSM, imediat după arestarea naşului său şi că nu s-a găsit nimic în neregulă. Potrivit dosarului lui Dumitrache, ofiţerul se lăuda cu relaţiile finului său.