Tratamentul fostului fotbalist Marian Bâcu, care a suferit un AVC, plătit de LPF

Tratamentul fostului fotbalist Marian Bâcu, care a suferit un AVC, plătit de LPF Sursa foto: LPF

Fostul atacant Marian Bâcu a trecut printr-un AVC în urmă cu o lună, iar acum se află în procesul de recuperare. Deși starea sa de sănătate este stabilă, el întâmpină dificultăți în ceea ce privește mobilitatea mâinii drepte.

În această situație, Liga Profesionistă de Fotbal , for condus de Gino Iorgulescu, a decis că va acoperi cheltuielile necesare pentru tratamentul de recuperare al fostului atacant.

Marian Bâcu, în perioada de recuperare după AVC

Fostul fotbalist primește sprijin din partea soției sale, în timp ce fiica sa, care locuiește în Emiratele Arabe Unite, a ajuns de urgență la Craiova pentru a fi alături de el.

Marian Bâcu și-a desfășurat cariera fotbalistică la Universitatea Craiova în perioada 1981-1986, reușind să înscrie 60 de goluri în 170 de meciuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe parcursul carierei sale, acesta a mai evoluat și pentru echipele Jiul Petroșani și Hapoel Beer Sheva din Israel.

Marian Bâcu

Sursa foto: Universitatea Craiova/ X

A fost cel mai bun marcator al Universității Craiova

În sezonul 1985-1986, ultimul său în tricoul Universității Craiova, Marian Bâcu a reușit să înscrie 25 de goluri. A devenit cel mai bun marcator al echipei și a ocupat locul al treilea în clasamentul general al golgheterilor, după Hagi și Pițurcă.

În sezonul 1990-1991, a înregistrat 17 goluri pentru Jiul Petroșani. S-a clasat astfel pe locul al doilea în topul marcatorilor.

În toamna anului 1985, Marian Bâcu a reușit să înscrie dintr-un penalty în cadrul remontadei celebre de pe terenul „Central” împotriva echipei AS Monaco, scor final 3-0 (dublă marcată de Geolgău). Totul după ce Universitatea Craiova pierduse cu 0-2 în meciul de la Monte Carlo.

Fotbal

Sursa foto: dreamstime.com

Într-un alt moment memorabil, Bâcu a contribuit la victoria echipei cu scorul de 2-0 împotriva lui Galatasaray Istanbul în 1986, în cadrul Cupei UEFA. Universitatea Craiova a reușit atunci să se califice după o înfrângere, scor 1-2, în manșa retur.

Fostul atacant, în vârstă de 63 de ani, a suferit un accident vascular cerebral în luna martie a acestui an, când a fost transportat de urgență la spital, potrivit Mediafax.