Produsul este obtinut prin biotehnologie, din culturi de celule, si exclude riscul infectiilor cu virusuri hepatice ori cu virusul HIV, intalnite, uneori, la pacientii cu forme severe de hemofilie.

In Romania, pentru hemofilie, se administreaza in special tratament de urgenta (n.r. – se administreaza produsi obtinuti din sange de la donatori). „In 2005, au fost inregistrate 54 de cazuri de infectie cu virus hepatic C la un milion de locuitori”, a declarat Anca Lupu, medic primar hematologie la Spitalul Coltea din Bucuresti

In tarile din Europa de Vest, riscul infectiilor cu virusuri hepatice a fost eliminat datorita medicamentelor preventive. Tratamentul inlocuieste factori necesari coagularii sangelui si este inregistrat in 54 de tari.

Hemofilia, afectiune a sangelui transmisa genetic, poate cauza sangerari prelungite in special la nivelul muschilor, articulatiilor, organelor interne. In Romania, exista aproximativ 1.500 de pacienti cu hemofilie.

„Este o afectiune periculoasa in special pentru micutii care mostenesc aceasta boala. Un copil care isi musca limba, de exemplu, poate intra in soc hemorgaic. De asemenea, orice extractie dentara poate fi dramatica pentru un pacient hemofilic asupra caruia nu se intervine preventiv”, exemplifica medicul Luminita Rusen, medic primar hematologie la Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti.