Tratament care elimină 100% noul coronavirus. E oficial! Alertă mondială

Tratament care elimină 100% noul coronavirus. E oficial! Alertă mondială

În prim-plan apare preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, care susţine că oamenii de ştiinţă din ţara lui au descoperit un tratament la care lucrează cei mai mari cercetători ai lumii. Liderul sud-american a fost preluat de Deutsche Presse-Agentur (DPA). Dacă se confirmă că Venezuela deţine într-adevăr acest „tratament extrem de eficient” care „elimina complet noul coronavirus fără efecte secundare”, ar fi o descoperire epocală. Maduro a lansat marele anunţ duminică, 25 octombrie.

„O moleculă numită DR-10 a fost descoperită în timpul unui studiu de şase luni de către institutul de cercetare IVIC şi elimină 100% virusul”, a afirmat el pentru sursa citată şi preluată de Agerpres. Maduro a arătat că molecula a fost deja utilizată pentru hepatita C, HPV şi Ebola.

Maduro susţine că are sprijinul OMS

Ceea ce este şi mai interesant în legătură cu afirmaţiile lui Maduro, de abia acum apare. Liderul venezuelean a precizat că procesul de autorizare a tratamentului de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a început, deja. Amintim faptul că, la începutul acestei luni, oficialii OMS au declarat că mai multe posibile tratamente împotriva Covid-19 la nivel mondial au avut rezultate reduse sau deloc.

Observaţiile s-au bazat pe programul de testare al OMS, „Solidarity Trial”, la care au participat 11.000 de pacienţi din 30 de ţări. Printre medicamentele folosite se numără deja foarte popularul Remdesivir, pe care Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) l-a aprobat săptămâna trecută ca tratament împotriva Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Remdesivir şi Gilead Sciences Inc

În urmă cu 3 zile, medicamentul „Veklury”, cunoscut în general ca Remdesivir, a fost aprobat joi de FDA. El e produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc şi e folosit pentru tratamentul celor care au Covid-19 şi necesită spitalizare. La rândul lor, mai-marii Gilead au confirmat că au primit toate aprobările necesare pentru medicament.

Mai mult, aceştia au întărit faptul că acesta este singurul tratament specific împotriva Covid-19 autorizat după o procedură de verificare riguroasă şi definitivă. Aşa cum se ştie, celebrul Remdesivir a fost utilizat pentru a-l trata pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Aici s-a ajuns după ce liderul de la Casa Albă ce a fost testat pozitiv.

Medicamentul aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, a virusurilor și a diferitelor infecții. Nucleotide apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Ce au spus specialiştii despre Remdesivir

Cu privire la lupta împotriva temutei boli infecţioase, specialiștii au constatat semne îmbucurătoare la pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 şi care erau în stare critică. Iniţial, medicamentul a fost dezvoltat ca tratament împotriva Ebola. Mai trebuie spus că Remdesivir este primul medicament pe care Asociația Europeană pentru Medicamente (EMA) l-a recomandat pentru a fi utilizat în UE în bătălia cu noul coronavirus chinezesc.

Gilead nu producea regulat Remdesivir înainte de izbucnirea pandemiei, dar odată cu noile evenimente globale a trecut la producția masivă. Totuşi, un studiu realizat de OMS spune altceva. Cercetarea arată că Remdesivir nu s-a dovedit eficient în a împiedica moartea pacienţilor cu Covid-19 și nici nu a redus durata spitalizării. Studiul contrazice alte două studii americane despre Remdesivir şi în care se sublinia că el ar putea reduce durata spitalizării.

Medicamentul „pare să aibă un efect redus sau niciun efect asupra pacienţilor internaţi cu COVID-19, dacă se ia în considerare rata mortalităţii, debutul ventilaţiei sau durata spitalizării”, arată studiul Solidarity al OMS.

sursa: Agerpres