După ce au declarat starea urgenţă şi au interzis intrarea în ţară a tuturor cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, autorităţile ungare au stabilit traseele rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei, staţiile la care autovehiculele de orice tip pot fi alimentate, parcările unde se poate staţiona, precum şi punctele de frontieră care pot fi utilizate. Traseele vor putea fi folosite doar de cetăţeni sau transportatori care intră în Ungaria din alte state decât Italia sau care nu au tranzitat anterior Italia.

Imagini pentru hartă trasee ungaria, poza

Dinspre granița cu Austria se poate circula pe autostrada M1 în direcția capitalei ungare, iar spre punctul de trecere a frontierei ungaro-române Csanadpalota – Nădlac 2 traseul stabilit de autoritățile Ungariei include autostrada M5.

Pe autostrada M5 autovehiculele pot fi alimentate în stațiile din apropierea localităților Kecskemét şi Szatymaz. Dinspre frontiera ungaro-slovenă, teritoriul Ungariei poate fi tranzitat prin folosirea autostrăzii M7 până în apropierea Budapestei și apoi a autostrăzii M5 până la granița Ungariei cu România.

Harta cu benzinăriile și traseele stabilite pentru cei aflați în tranzit pe teritoriul Ungariei a fost făcută publică și pe site-ul Ambasadei României de la Budapesta, potrivit Radio România Actualități