Tramvai deraiat în Capitală. Două autoturisme au fost avariate

Tramvai deraiat în Capitală. Două autoturisme au fost avariate

Un tramvai a deraiat, marți seară, la intersectia dintre Bulevardul Chisinau si Bulevardul Basarabia, din Sectorul 2 al Capitalei. Cel mai probabil, garnitura a deraiat din cauza liniilor care nu sunt întreținute.

 

În urma deraierii, două autoturisme au fost avariate.

Pentru deblocarea traficului, la fața locului a acționat echipa de intervenție a Societății de Transport București (STB).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Liniile 14, 36, 40 și 46 – blocate pe Bd. Basarabia/ Bd. Chișinău, pe sensul spre Sos Pantelimon. Cauza: deraiere. A fost trimisă echipa de intervenție”, se precizează într-o postare a STB de pe Twitter, anunță stirileprotv.ro.

Pe acest fond de accidente tot mai dese, în care sunt implicate vehiculele STB, din cauza parcului învechit, lipsa pieselor de schimb și a licitațiilor păguboase în ce privește prețul și calitatea, prioritățile PMB sunt cu totul altele.

Spre exemplu, șoferii mijloacelor de transport în comun din Capitală vor fi obligați să poarte uniformă de la 1 iulie.

Astfel, compania a cheltuit 3,7 milioane lei pentru noile uniforme care sunt formate din cămașă gri cu mânecă scurtă și costum de culoare închisă.

Șoferii care vor refuza să le poarte nu vor avea voie să iasă pe traseu.

Conducerea STB declară că a cumpărat ținutele după ce călătorii au sesizat faptul că unii șoferi veneau la muncă cu șlapi, maiou și pantaloni scurți.

La rândul lor, sindicaliștii spun că ținutele sunt groase și incomode și că prioritatea STB ar trebui să fie cumpărarea de piese de schimb, nu de uniforme făcute în Turcia.

Tot mai des în ultima perioadă vedem pe străzile Capitalei tramvaie ciocnite, mijloace de transport în comun în flăcări sau troleibuze împinse de călători.

Astfel, în ultimii ani au fost realizate proiecte pentru achiziția a 830 de noi mijloace de transport. Dintre acestea, 630  au fost contractate până acum de actuală conducere a Primăriei Capitalei: 100 de troleibuze, 400 de autobuze Euro 6 achiziționate anul trecut și care se află în trafic și 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare începe în această luna.

Alte 100 de autobuze electrice și 100 de tramvaie sunt în procedura de achiziție.

Contractul pentru cele 100 de noi troleibuze, care dispun de tehnologie actuală, a fost semnat în luna martie, iar livrarea începe în luna noiembrie.