Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „Pentru voi, bruxellezii, felicitări de sezon! Pentru noi, ROMÂNII, CRĂCIUN FERICIT!”
Traian Băsescu: „Pentru voi, bruxellezii, felicitări de sezon! Pentru noi, ROMÂNII, CRĂCIUN FERICIT!”

Traian Băsescu: „Pentru voi, bruxellezii, felicitări de sezon! Pentru noi, ROMÂNII, CRĂCIUN FERICIT!”

În mai multe ţări, în loc de urarea "Crăciun Fericit" mai potrivit ar fi să se spună "Sărbători Fericite", o modalitate prin care să fie incluşi şi cei care au alte sărbători în această perioadă precum: Hanukkah, la evrei, Ramadam şi Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budişti. Fostul președinte Traian Băsescu a criticat pe Facebook această idee.

Pentru a nu-i supăra pe islamiștii veniți buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună și să nu mai scrie ”Crăciun Fericit”, ci “FELICITĂRI DE SEZON”. Mai este puțin și-l vom înlocui și pe Moș Crăciun cu Moș Gerilă. Vă sună cumva cunoscut?

Mai mult, în problema cotelor de islamiști, a început să se audă zgomotul pumnului izbit în masă al Berlinului utilizînd, cel mai adesea, brațul artificial, Comisia Europeană. Vă sună cumva cunoscută povestea pumnului în masă doar că izbit la Moscova și nu la Berlin?
Cea mai viabilă soluție pentru viitorul României este apartenența la Uniunea Europeană. De aceea, avem obligația s-o apărăm cu valorile culturale și politice care au consacrat-o.

 

La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în ''Plăcerile iernii'', iar oficialii europeni au înlocuit urarea "Crăciun Fericit" cu "Felicitări de Sezon!".