Traian Băsescu l-a decorat pe Hans-Gert Pottering cu Steaua României în grad de mare ofiţer

Traian Băsescu l-a decorat pe Hans-Gert Pottering cu Steaua României în grad de mare ofiţer

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, astăzi, pe Hans-Gert Pottering, membru al Parlamentului European şi preşedintele Fundaţiei "Konrad Adenauer", cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de mare ofiţer.

"În ultimii 10 ani am avut un parteneriat cu dumneavoastră atât în calitate de preşedinte al Parlamentului European, cât şi în calitate de reprezentant al Germaniei, reprezentant proeminent al Germaniei în Uniunea Europeană. Am avut ocazia să vă cunosc şi să ştiu multe lucruri despre activitatea de 35 de ani pe care aţi desfăşurat-o în Parlamentul European. Consider că înmânarea unei înalte decoraţii a statului român dumneavoastră personal este o onoare şi pentru mine şi pentru poporul român", i-a spus Traian Băsescu lui Hans-Gert Pottering.

De asemenea, şeful statului i-a mulţumit acestuia pentru ceea ce a făcut pentru România.

"Aţi fost unul dintre politicienii extrem de importanţi care după revoluţiile din 1989 din spaţiul comunist aţi promovat ideea integrării acestor ţări în UE. La vremea la care dumneavoastră susţineaţi ideea integrării fostelor state comuniste, puţini erau optimişti. Iată că ideile mari pentru Europa rezistă şi se materializează iar pentru ce-aţi făcut pentru Uniunea Europeană, pentru România eu ţin să vă mulţumesc", i-a mai spus Traian Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri şi o delegaţie a Uniunii Creştin-Democrate din Bundestagul Republicii Federale Germania.