Evenimentul Zilei > Politica > TRAIAN BĂSESCU, invitatul lui Robert Turcescu la televiziunea UNDE TV:”Chiar şi eu am zis că poate fi o înşelătorie guvernul de tehnocraţi”
TRAIAN BĂSESCU, invitatul lui Robert Turcescu la televiziunea UNDE TV:”Chiar şi eu am zis că poate fi o înşelătorie guvernul de tehnocraţi”

TRAIAN BĂSESCU, invitatul lui Robert Turcescu la televiziunea UNDE TV:”Chiar şi eu am zis că poate fi o înşelătorie guvernul de tehnocraţi”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost invitatul din această seară al lui Robert Turcescu, la televiziunea UNDE TV.

Traian Băsescu a primit numeroase întrebări de la telespectatori. Fostul preşedinte a fost întrebat despre guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş.

"Chiar şi eu am zis că poate fi o înşelătorie cu guvernul de tehnocraţi. Nu poate face mari reforme. Trecerea Guvernului Cioloş în Parlament n-a deranjat interesele politicului. Nu cred însă că îi putem face o vină preşedintelui că a ştiut dinainte pe cine o să nominalizeze ca prim-ministru", a declarat fostul preşedinte.

Referitor la cele două nominalizări de miniştri contestabile, preşedintele a spus că “Cioloş n-a venit cu acest cabinet în buzunar” şi că i-a fost recomandat de partide.

Fostul preşedinte a fost întrebat şi despre posibilitatea intrării României în Schengen.

“O să fiu sincer şi o să spun că în momentul de faţă spaţiul Schengen trebuie să treacă printr-o reformă. S-a demonstrat că sistemul Schengen e incapabil să-şi protejeze frontierele. Şi tratatul de la Dublin s-a făcut ţăndări, nici regulile Schengen n-au fost respectate”, a spus Băsescu.

"Nu cred că pe termen mediu se poate discuta de noi membri ai spaţiului Schengen”, a mai adăugat fostul preşedinte.