El a precizat că fotografia cu diplomatul american care a stârnit atâta vâlvă în mass-media, dar și în lumea politică, nu reprezintă "nicio susținere a separatismului și nici poziția oficială SUA".

"Propagandişti, nu trageţi în SUA! Mulți s-au repezit să-și latre patriotismul pe seama unui gest, totuși, greu de acceptat. Ba mai mult, antiamericanii și-au găsit o nesperată ocazie să arunce cu pietre spre SUA. Gestul Ambasadorului Hans Klemm de a se poza cu steagul secuiesc alături de lideri maghiari nu reprezintă nicio susţinere a separatismului şi nici poziţia oficială a SUA, un garant major al integrității noastre teritoriale. Hans Klemm s-a dovedit a fi doar un diplomat insuficient pregătit pentru postul de ambasador al țării sale în România și, din această cauză, uşor de păcălit de nişte şmecheri din administraţia locală din Covasna. Nu dați cu pietre în SUA din cauza lui Hans Klemm", a scris Băsescu pe rețeaua de socializare. 

Liderul PMP, a spus și ieri, într-un interviu pentru Adevărul Live, că nu crede că diplomatul american a vrut să facă un gest ostil românilor, ci doar că "fiind funcționar" e "mult mai puțin sensibil la sensibilitățile noastre".