„Să spună ca e moțiune inițiată de Sică Mandolină dacă vor, nu de PMP. Să spuneți că a fost ideea genială a lui Barna și Orban”, a declarat, ieri, Traian Băsescu la Școala de Vară a PMP. Gruparea pro-Orban crede că în spatele vorbelor lui Băsescu ar sta Vasile Blaga și „demersul a avut scopul de a-i submina autoritatea” liderului PNL”, susțin surse liberale.

Sâmbătă, conducerea PNL participă la Școala de Vară a tinerior liberali. Sunt acolo Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Florin Roman și viceprimarul Devei, Florin Oancea.

Un important primar liberal susține că aceștia ar pregăti și o strategie pentru a impune pe lista pentru alegerile europarlamentare alte nume, nu cele pe care le vor politicienii din gruparea Blaga. Pe această listă, pe primele locuri ar fi chiar Vasile Blaga și Crin Antonescu. Fostul lider PNL, deși a declarat că nu vrea să candideze, ar putea ridica procentul partidului, susține primarul liberal. „Din păcate, Orban face iar cum îl taie capul. Putea să meargă și Vasile Blaga la întâlnirea cu tinerii. Poate au crezut că nouă ne face rău briza mării, nu știu. În ritmul ăsta, dacă ripostăm doar obscen la PSD, nu mai ajungem nicăieri. Așa cum a spus președintele Traian Băsescu, este nevoie de urgență să depunem moțiunea împotriva Guvernului. Săptămâna viitoare”, susține politicianul. Acesta a adăugat că, pentru a împăca pe toată lumea, s-a căzut de acord ca și Orban să fie pe listă pe un loc eligibil.

Am încercat să obținem o reacție de la Ludovic Orban, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, dar acesta din urmă ne-a transmis că sunt în ședință.

 

 

Te-ar putea interesa și: