Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu este tranșant: „Orban nu mai are ce căuta în politică”
Traian Băsescu este tranșant: „Orban nu mai are ce căuta în politică”

Traian Băsescu este tranșant: „Orban nu mai are ce căuta în politică”

Traian Băsescu a făcut câteva observaţii în legătură cu evenimentele politice de astăzi spunând că ceea ce a făcut Ludovic Orban aseară cu cele 25 de OUG a fost un semn că ştia că va cădea Guvernul.

„Nu are nimic de-a face cu democrația ce a făcut Ludovic Orban”, a declarat Traian Băsescu în intervenţia telefonică  la B1.

„Numai niște oameni iresponsabili bagă țara într-o perioadă de instabiliate, a afirmat fostul președinte Traian Băsescu, afirmând despre parlamentarii din PSD, UDMR și Pro România, care au demis prin vot Guvernul Orban, că „probabil nu sunt familiarizați cu atmosfera de la Bruxelles”.

„Și astăzi am făcut trei declarații în care spuneam că nu va trece  pentru că asta e logica politică. Numai niște oameni iresponsabili bagă țara într-o perioadă de instabiliate, o perioadă în care ce se întâmplă? Probabil nu sunt familiarizați cu atmosfera de la Bruxelles. Se discută bugetul. Fiecare ministru trebuie să meargă la comisarul lui, să argumenteze, să se pregătească pentru că bugetul, pe fondul lui, îl va prezenta Comisia Europeană”.

Băsescu a mai declarat: „Asta e viața. Eu am un singur punct care mă face să-l suspectez și pe Orban, nu numai pe Iohannis. Faptul că a emis OUG și l-a făcut pe Ponta partid, ca și cum ar fi participat la alegeri, i-a dat subvenție. Dintr-o dată, Ponta se sucește. Păi nu poți după ce ți-a făcut serviciul acesta să te sucești. Ludovic Orban a emis OUG și a trecut Pro România în rândul partidelor subvenționate, deși nu a participat la alegeri. Ei, iar Ponta, ca mulțumire pentru acest gest, care n-are nimic comun cu democrația, făcut de Ludovic Orban, astăzi se sucește, pentru că aseară încă spunea că nu votează moțiunea”.

Întrebat cum apreciază gestul lui Ludovic Orban de a da 25 de OUG într-o singură ședință de Guvern, fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns: „N-are nimic de-a face cu democrația. Nici eu nu mi-am permis să spun să se dea mai mult de o ordonanță pe ședință. Nu mai are ce căuta în politică, asta este clar. Azi noapte, de unde l-am apreciat că a reușit să-și facă majoritate, să negocieze, și-a dat măsura valorii lui ca om politic. Nu poți să dai 22 de OUG într-o ședință, este inadmisibil”, a declarat fostul preşedinte la B1TV.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.