Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu: „Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea”
Traian Băsescu: „Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea”

Traian Băsescu: „Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea”

Fostul președinte Traian Basescu scrie pe Facebook că este de neacceptat modul în care președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, blochează funcționarea unor instituții ale statului.

„In capul domnului Tăriceanu, nu s-a produs nicio evoluţie din 2006, cînd îmi scria bileţele roz, şi pînă astăzi. Este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova, care, pur şi simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor şi judecătorilor.
Ce face acum domnul Tăriceanu înseamnă compromiterea Senatului, în condițiile în care majoritatea senatorilor a votat în favoarea justiției. Prin tertipuri copilărești, domnul Tăriceanu a înfrînt și Constituția și votul majoritar al senatorilor și justiția, făcînd din Senat o pavăză în interesul personal, dar penal al domnilor Şova şi, probabil, Ponta”, scrie Traian Băsescu.

El susține că, atîta timp cît Dan Şova nu este acuzat de procurori pentru declaraţii politice sau pentru modul în care a votat, ci pentru fapte de corupţie și distrugere de probe, judecătorul este cel care trebuie să decidă, nu președintele Senatului.

Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea”, își încheie Băsescu postarea de pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: