Fostul preşedinte al României şi liderul PMP, Traian Băsescu, a participat marţi seara la emisiunea ”Perfect imperfect”, moderată de Emma Zeicescu la TVR 1, şi a folosit această ocazie pentru a discuta mai multe subiecte de actualitate, dintre care n-a lipsit şi cel referitor la problemele pe care justiţia din România le are la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Eu sunt un om care citeşte, că tot a spus domnul Pleşu că nu citesc, chiar dacă nu citim aceleaşi lucruri. Sunt convins că el nu ştie să rezolve o ecuaţie de trigonometrie sferică.

A ieşit o hotărâre CEDO legată de fostul primar de Vâlcea, Mircia Gutău. Acest om a fost achitat de două tribunale şi a fost condamnat la ÎCCJ. În verdictul CEDO se arată că nu s-a respectat principiul nemijlocirii… Se arată că o stenogramă era falsificată. Se arată că la ÎCCJ s-a dat un verdict de 2-1… Sunt pomenite două procurore cunoscute pentru că falsifică stenograme: Sutiman Camelia şi Claudia Roşu, tot de la DNA. Ca judecătoarea, din păcate, doamna Stanciu… acel complet l-a găsit vinovat pe acel om cu 2-1. Una dintre formulările din hotărârea CEDO este că nu a avut parte de un proces corect.

Vă imaginaţi când vor ajunge să fie judecate toate plângerile de cei scoşi cu cătuşe la mâini… Zile la rând, documente din dosare au fost scoase de doamna Kovesi la presă.

Pe mine nu m-a înfrânt sistemul, eu l-am îngenuncheat. Trebuie făcut sistemul să lucreze pentru ţară.

Am găsit un şef SRI care umbla cu maşina de la Sorin Ovidiu Vântu fără ruşine. Acesta este sistemul găsit de la domnul Iliescu, un sistem clientelar.

DNA este necesar, Kovesi a greşit cu spectacolul din faţa DNA. Atunci s-a produs reacţia mea. Nu i-am spus nimic despre dosare. Pe vremea mea au fost condamnaţi un premier, un vicepremier… Aţi văzut vreunul care să aibă cătuşe la mâini înainte să fie judecat?”, a declarat Traian Băsescu la TVR 1.