Evenimentul Zilei > International > TRAGIC. Un baraj minier din Brazilia s-a rupt și a provocat moartea a 40 de persoane. Alte 300 de persoane sunt date dispărute
TRAGIC. Un baraj minier din Brazilia s-a rupt și a provocat moartea a 40 de persoane. Alte 300 de persoane sunt date dispărute

TRAGIC. Un baraj minier din Brazilia s-a rupt și a provocat moartea a 40 de persoane. Alte 300 de persoane sunt date dispărute

Cel puțin 40 de persoane au muri după ce un baraj minier s-a rupt vineri în Brazilia. Alte 300 de persoane au fost date dispărute.

În statul brazilian Minas Gerais s-a rupt un baraj minier. Acesta a provocat moartea a 40 de persoane. Alte 300 de persoane fiind date dispărute.

Căutările au fost suspendate deoarece a apărut riscul ruperii unui alt baraj, informează Associated Pres, conform Mediafax.ro

O nouă alarmă privitoare la pericol iminent de rupere a unui alt baraj minier a fost dată duminică dimineața în Brumadinho, oraşul din sud-estul Braziliei.

Vineri a avut loc o tragedia care a lăsat în urmă zeci de morţi în  orașul Minas Gerais, conform cotidianului spaniol El Mundo.

Într-un comunicat de urgență, compania Vale, cea care deține câmpul minier, a declarat că alarma a fost declanșată la ora locală 05:30 „când a fost detectată o creștere a nivelului apei în instrumentele de monitorizare a digului VI".

Structura face parte din mina Córrego do Feijao. Aici s-a rupt vineri barajul și a provocat maortea a 40 de persoane, aproximativ 300 fiind date dispărute. 

Căutările au fost întrerupte sâmbătă, din cauza pericolului ruperii unui alt baraj, dat au fost reluate duminică dimineața. 

Pompierii au informat că evacuează comunitățile învecinate.