În statul brazilian Minas Gerais s-a rupt un baraj minier. Acesta a provocat moartea a 40 de persoane. Alte 300 de persoane fiind date dispărute.

Căutările au fost suspendate deoarece a apărut riscul ruperii unui alt baraj, informează Associated Pres, conform Mediafax.ro

O nouă alarmă privitoare la pericol iminent de rupere a unui alt baraj minier a fost dată duminică dimineața în Brumadinho, oraşul din sud-estul Braziliei.

Vineri a avut loc o tragedia care a lăsat în urmă zeci de morţi în  orașul Minas Gerais, conform cotidianului spaniol El Mundo.

Într-un comunicat de urgență, compania Vale, cea care deține câmpul minier, a declarat că alarma a fost declanșată la ora locală 05:30 „când a fost detectată o creștere a nivelului apei în instrumentele de monitorizare a digului VI".

Structura face parte din mina Córrego do Feijao. Aici s-a rupt vineri barajul și a provocat maortea a 40 de persoane, aproximativ 300 fiind date dispărute. 

Căutările au fost întrerupte sâmbătă, din cauza pericolului ruperii unui alt baraj, dat au fost reluate duminică dimineața. 

Pompierii au informat că evacuează comunitățile învecinate. 

 

Te-ar putea interesa și: