Evenimentul Zilei > International > Tragedie la un azil pentru persoane cu dizabilităţi. Opt persoane decedate, 30 ranite grav
Tragedie la un azil pentru persoane cu dizabilităţi. Opt persoane decedate, 30 ranite grav

Tragedie la un azil pentru persoane cu dizabilităţi. Opt persoane decedate, 30 ranite grav

Un incendiu izbucnit duminică la un azil pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul ceh Vejprty, la graniţa cu Germania, a dus la decesul a opt persoane internate în această unitate.

Alte 30 de persoane au fost rănite, câteva dintre ele grav, a declarat pentru agenţia citată un purtător de cuvânt pentru serviciile de urgenţă. Multe dintre persoanele aflate în azil au fost intoxicate cu fum.

Incendiul a izbucnit în zorii zilei de duminică, în jurul orei locale 06:00 (05:00 GMT), din motive deocamdată necunoscute.

Vejprty se situează în regiunea administrativă Usti, din nord-vestul Republicii Cehe, la graniţa cu comunitatea saxonă Baerenstein, în districtul Munţii Erzgebirge.

Serviciile de urgenţă au declarat incendiul drept un incident major, trimiţând la faţa locului şapte ambulanţe, inclusiv două din Germania. Un elicopter nu a putut decola din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Agerpres.