Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la ştrandul din Geoagiu – o fetiţă de opt ani a murit
Tragedie la ştrandul din Geoagiu – o fetiţă de opt ani a murit

Tragedie la ştrandul din Geoagiu – o fetiţă de opt ani a murit

O fetiţă de numai opt ani a decedat astăzi la Spitalul din Orăştie în urma unui incident petrecut la ştrandul din staţiunea Geoagiu Băi.

Fetiţa venise la ştrand, din Turda, împreună cu familia şi câţiva prieteni. Din primele date reiese că fetiţa se juca împreună cu mai mulţi copii într-un bazin cu plan înclinat al ştrandului. La un moment dat i s-a făcut rău, iar când a fost scoasă din bazin acuza stări de vomă. Se pare că micuţa a primit primele îngrijiri chiar din partea unei mătuşi care se afla în grup, de profesie medic pediatru. Ea a fost apoi transportată la spital, starea i s-a agravat şi, la scurt timp a încetat din viaţă.

Cauzele decesului sunt încă departe de a fi stabilite exact. „La 11.25 am fost sesizaţi noi. Am mers la locul respectiv cu o trusă medicală. O doamnă mi-a spus să nu mă ating de fetiţă, pentru că ea e medic pediatru. Cred că era mătuşă de-a victimei. Fetiţa a vomitat de câteva ori şi a avut câteva spasme. Mie aşa mi s-a părut. La 11.33 s-a sunat după Ambulanţă, a venit maşina, fata a fost intubată, pusă pe targă, iar la o oră după aceea am aflat şi noi că a încetat din viaţă. Nu cunosc detaliile incidentului. Aşteptăm concluziile cercetărilor. Noi avem panouri de avertizare, cu toate instrucţiunile necesare, şi la intrarea în complex şi lângă fiecare bazin. Din nefericire nu toată lumea le respectă”, ne-a declarat Florin Ilie, administratorul complexului de agrement.

Când a ajuns echipajul de ambulanță de la Orăștie, fetița era inconștientă, avea puls și respira. Au efectuat manevrele și procedurile, conform protocolului, au pus guler cervical, au imobilizat-o în saltea vacuum, i-au pus oxigen, au dus-o în mașină și au mers cu ea la Spitalul din Orăștie. Pe perioada transportului, starea s-a agravat, cu vărsături în jet, semn de afectare cerebrală, iar la transferul din ambulanță în UPU Orăștie, fetița a intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevrele de resuscitare, dar, din păcate, fără succes. După toate probabilitățile a fost o leziune de coloană cervicală, cu leziune de măduvă”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

Conform unor informaţii neoficiale, anchetatorii verifică şi posibilitatea ca victima să fi fost lovită de o altă persoană care ar fi sărit în bazinul în care fetiţa se juca împreună cu mai alţi copii.