Tragedie în Peru. Au murit călcați în picioare după o razie a polițiștilor

Tragedie în Peru. Au murit călcați în picioare după o razie a polițiștilor

În urma unei razii ale polițiștilordin Lima, Peru, la un club de noapte unde a avut loc o petrecere neautorizată, au murit 13 persoane și alte trei au fost grav rănite.

Poliția din această localitate peruană a fost informată că, la un club de noapte are loc o petrecere neautorizată, la care au participat aproximativ 120 de persoane.

Petrecăreții au încercat să fugă din bar, la sosirea polițiștilor, moment în care s-a creat busculada.

Organizatorii petrecerii știau că se încălcă restricțiile impuse din cauza coronavirusului și cu toate acestea au primit în incinta barului mai multe persoane decât era legal, fără să se țină cont de distanța socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentul a avut loc sâmbătă seară la clubul Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din capitala Peru

În Peru sunt interzise evenimentele cu mulți participanți, iar cluburile trebuie să se închidă la ora 22.00.

Potrivit statisticilor Universității Johns Hopkins, Peru este cea mai afectată țară din America Latină de infectarea cu coronavirus. Până în prezent, în Peru s-au înregistrat cu peste 576.000 de cazuri, dintre care peste 27.000 de oameni au murit.

Într-o declarație oficială, Ministerul de Interne a spus că poliția nu a folosit „niciun tip de armă sau gaze lacrimogene pentru a elibera spațiul”.

Când oamenii au început să fugă de la etajul al doilea al clubului încercând să fugă de poliție, au căzut pe scări și au fost călcați de alți fugari.

Poliția a precizat că a demarat o anchetă pentru identificarea proprietarilor clubului și a celor responsabili de eveniment.

La petrecerea de sâmbătă seară, 23 de persoane au fost arestate.

Incidentul din Peru ne aduce aminte de tragedia din România, care a avut loc, în luna octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv din București. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane.

În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane, potrivit digi24.ro