Accidentul aviatic a avut loc în timpului unui eveniment menit să crească moralul populației în contextul pandemiei de coronavirus.

„Cu inima grea vă anunţăm că un membru al echipajului Snowbirds al forţelor canadiene a decedat şi un altul a suferit răni, au anunţat, pe Twitter, reprezentanții Snowbirds. Sursa citată a precizat că viaţa persoanei rănite nu este în pericol.

În cursul după-amiezei de duminică, aviaţia regală canadiană a anunțat prăbușirea unui avion al patrulei la aproximativ 450 km est de Vancouver, în apropierea localității Kamloops din provincia vestică Columbia Britanică.

La scurt timp după decolare, aparatul de zbor s-a prăbuşit peste o casă, iar în fotografiile publicate, într-un săptămânal local, se pot vedea resturile aparatului în flăcări în apropierea casei, care a luat, de asemenea foc.

Două avioane erau programate să survoleze duminică provincia Columbia Britanică în cadrul unui turneu intitulat „Operaţiunea Inspiraţie” (Opération Inspiration), lansat la începutul lunii mai, un tribut adus eforturilor canadienilor care se confruntă cu pandemia COVID-19.