Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia momentului în România! Tânăr mort din senin, în mijlocul câmpului. Cine e vinovat?
Tragedia momentului în România! Tânăr mort din senin, în mijlocul câmpului. Cine e vinovat?

Tragedia momentului în România! Tânăr mort din senin, în mijlocul câmpului. Cine e vinovat?

Un tânăr a fost găsit fără suflare pe un câmp de la ieșirea din localitatea Șeica Mică, județul Sibiu.

Un tânăr a murit, vineri, pe un câmp de la ieşirea din localitatea Şeica Mică, după ce s-a electrocutat de la un cablu căzut de pe un stâlp de înaltă tensiune, au anunţat reprezentanţei Ambulanţei Sibiu.

„SAJ Sibiu trimite de urgenţă un echipaj de tip B de la Mediaş in localitatea Şeica Mică, unde un tânăr de 25 ani a fost electrocutat de un cablu căzut de pe un stâlp de înaltă tensiune. Tânărul se află în zona pentru a scăpa un puţ”, au declarat cei de la Ambulanţa Sibiu.

Pentru resuscitarea tânărului au intervenit două echipaje, atât de la Ambulanţă, cât şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Echipajul SAJ a continuat resuscitarea începută de săteni până la sosirea echipajului ISU care, după resuscitare a declarat decesul”, au mai precizat cei de la Ambulanţa Sibiu.

Militar mort la Brăila! S-a electrocutat și nu a avut nicio șansă

În iunie, un caporal de la o unitate din Brăila a fost găsit decedat, concluziile polițiștilor fiind că acesta s-a electrocutat accidental.

Încă nu este clar modul în care a murit caporalul Marius Florea de la Regimentul 528 ISR ”Vlad Țepeș”. Din primele concluzii ale polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Brăila, caporalul Florea a fost găsit mort, fiind suspectat de faptul că a atins un fir de curent, care nu era izolat corespunzător.

Și conducerea unității militare unde era încadrat militarul a fost laconică în precizări, spunând doar că acesta a fost un angajat model. „Încadrat în unitate în anul 2010 pe funcția de cercetaș, iar ulterior în cadrul formațiunii de cazarmare a unității, militarul și-a îndeplinit întotdeauna obiectivele stabilite, fapt dovedit și de calificativele de foarte bine pe care le-a obținut de-a lungul scurtei sale cariere militare dar, din păcate, un accident a făcut ca acesta să dispară din rândul camarazilor cercetași brăileni”, susțin șefii unității militare.

Caporalul avea 29 de ani, era căsătorit și a fost plecat în Afganistan pentru o misiune. Acesta era căsătorit și nu avea copii.

Accidente de acest gen în armata română au mai existat. De exemplu, la finalul lunii noiembrie 2018, un militar, care era conductorul unui tanc s-a electrocutat mortal, după ce un angajat al CFR, din cadrul Stației CFR Alba Iulia a uitat să deconecteze linia de înaltă tensiune de la rețea. Militarul avea misiunea de a debarca mai multe tancuri, îmbarcate la bordul unui tren militar. ”Bărbatul a ieșit din tanc și a început să asambleze o antenă. În acel moment a atins firele de înaltă tensiune, s-a produs o flamă și o bubuitură iar bărbatul a căzut pe tanc. A fost aruncat ca o păpușă”, a declarat un alt martor ocular.

De la momentul respectiv și până în prezent procurorii nu au putut ajunge la o concluzie și la a găsi un vinovat pentru decesul unui militar, care a fost informată că linia de înaltă tensiune a fost deconectată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.