Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă un actor legendar. A căzut cortina pentru ultima dată

Tragedia momentului în România! S-a stins din viaţă un actor legendar. A căzut cortina pentru ultima dată Sursa Foto: Arhiva EVZ

Este doliu la Teatrului de Păpuși din Baia Mare. Celebrul artist Felix Arțuche s-a stins din viață. Tristul anunț a fost făcut de colegii actorului.

Teatrul de Păpuși din Baia Mare a făcut un anunț trist pentru întreaga lume. Felix Arțuche, unul dintre cei mai îndrăgiți actori, a murit.

“Teatrul Municipal Baia Mare anunță cu nespusă tristețe dispariția prematură a colegului și prietenului nostru, Felix Arțuche, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai Teatrului de Păpuși, pe care l-a slujit cu talent, farmec și dăruire vreme de patru decenii, dând viață, în tot acest timp, unor personaje ce vor rămâne, alături de creatorul lor, în memoria veșnică a copiilor, părinților și bunicilor de pretutindeni.

Cele mai recente spectacole în care a jucat și a fost aplaudat de mii de copii sunt: “Fata babei și fata moșneagului”, “Isprăvile lui Păcală”, “Degețica”, “Locomotivioara leneșă”, “Punguța cu doi bani”, “Hänsel și Gretel”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colectivul Teatrului Municipal Baia Mare transmite condoleanțe familiei îndurerate. Drum lin spre stele, Felix!”, a scris Teatrul Municipal Baia Mare, într-o postare pe Facebook, alături de fotografia actorului.

Rând pe rând, cortina cade pentru marii a toți ai teatrului

La jumătatea lunii aprilie, un alt celebru actor s-a stins din viață. Remus Mărgineanu, a murit la frumoasa vârstă de 84 de ani, după o impresionantă carieră. A devenit cunoscut pentru numeroasele roluri jucate pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărgineanu, societar de onoare al Naționalului craiovean.

Domnului Mărgineanu îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris foştii săi colegi.

Pe lângă nenumăratele piese de teatru în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Craiova, cunoscutul actor român a putut fi văzut şi în mai bine de 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979), Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992), potrivit Cinemagia.

Remus Mărgineanu a jucat ultimul său rol în 2019, în filmul Cardinalul. Acesta prezintă povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.