Tragedia de la 2 Mai. Alina Gorghiu: Nu poți să te faci că nu există controverse

Tragedia de la 2 Mai.  Alina Gorghiu: Nu poți să te faci că nu există controverse Alina Gorghiu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Alina Gorghiu a adus în discuție decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) referitoare la judecătoarea implicată în cazul lui Vlad Pascu. În opinia sa, ar fi fost de dorit ca hotărârea să ofere claritate și să elimine orice semn de îndoială sau confuzie în rândul publicului.

Ministrul Justiției a subliniat că decizia aparține Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM și că ea nu este parte a acestei secții, drept urmare, nu are nicio atribuție în întreaga procedură.

Alina Gorghiu, despre decizia CSM privind suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu

„Secţia a analizat dosarul şi aşa cum ştiţi, a decis ca judecătoarea din dosarul Pascu să nu fie suspendată până la finalizarea procedurii disciplinare, chiar dacă Inspecţia Judiciară a transmis acel raport prin care propunerea suspendarea doamnei judecător până la finalizarea acţiunii disciplinare”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a subliniat importanța de a clarifica că dosarul penal este încă în curs de desfășurare și că acțiunea disciplinară este în curs.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform declarației sale, în calitate de ministru, are o obligație de rezervă pe care nu poate să o încalce. Nu are permisiunea să se pronunțe cu privire la dosar sau la probele din acesta.

Însă, am spus nu o dată, ci de fiecare dată când a venit vorba de acest caz şi de alte cazuri care au avut aceeaşi încărcătură, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar.

Motiv pentru care mi-aş fi dorit ca decizia de ieri a CSM să spulbere orice fel de semn de întrebare, de nelămurire a publicului”, a completat Alina Gorghiu.

CSM

CSM. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul vrea creșterea încrederii în justiție

Ministrul a subliniat că sistemul judiciar nu își desfășoară activitatea la televizor sau pe stradă, ci în instanțe.

Totuși, a recunoscut că este important să ascultăm preocupările cetățenilor și să căutăm transparență în răspunsurile oferite acestora.

Vlad Pascu

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Rămâne să evalueze fiecare dacă decizia de ieri a fost înţeleaptă sau nu. Din punctul meu de vedere, fiecare acţiune, fiecare decizie a CSN, a ministerului, a sistemului judiciar, trebuie să ajute la creşterea încrederii în Justiţie, şi nu la o şi mai mare nemulţumire a cetăţenilor.

Vom vedea care va fi evoluţia în acest dosar, dar, repet, îmi doresc tare mult să contribuim la creşterea increderii în justiţie, nu la a pune încă o sămânţă în grădina neîncrederii”, a completat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins miercuri cererea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din dosarul accidentului de la 2 Mai, considerând-o neîntemeiată.