Evenimentul Zilei > Justitie > Traficanțiu de droguri grele din Arad, arestați
Traficanțiu de droguri grele din Arad, arestați

Traficanțiu de droguri grele din Arad, arestați

Trei tineri din județul Arad care aduceau în țară importante cantități de droguri de mare risc – Ecstasy și amfetamină, au fost arestați pentru 30 de zile.

Un kilogram de amfetamină amestecată cu cafeină, un kilogram de muguri de canabis și aproape 500 de comprimate MDMA au fost găsite în urma perchezițiilor efectuate de Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Arad în orașul Pecica. Descinderile au avut loc joi, 30 mai.
Potrivit DIICOT, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii mai 2019, inculpații M.D.A. și D.F.A. au introdus în țară cantități importante de droguri de mare risc (Ecstasy – MDMA și amfetamină) pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Arad. De asemenea, inculpatul D.E.G. deținea la domiciliu cantități importante de droguri de tip cannabis, pe care le punea în vânare prin intermediul lui M.D.A. și C.I.D. Cu ocazia anchetei și a perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 495 de comprimate Ecstasy (MDMA), 1 kg de amfetamină amestecată cu cafeină, 1 kg de cannabis sub formă de muguri, telefoane mobile, suma de 1.700 de lei și 100 de euro, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională”.
Procurorii din Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor M.D.A., C.I.D., D.E.G., D.F.A., pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc. Inculpaţii reținuți au fost prezentaţi, ieri, Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, care s-a și concvretizat în cazul a trei dintre ei.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.