Unul din gloanțele trase de polițiști a nimerit-o pe fată, care era pe bancheta din spate a mașinii. Acolo mai erau alți doi copii minori pe care bărbatul i-a abandonat într-o casă, după care a încercat să scape de urmărire.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a anunțat, joi seara, că polițiștii, în momentul în care au descoperit fetița, care avea o rană la picior, i-au acordat primul ajutor și au chemat ambulanța.

„Şoferul maşinii de teren urmărite şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a scăpa. Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceştia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii. Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia râului Luhei. La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. Din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani", a  explicat Florina Meteş. 

Băiatul de 16 ani este unchiul fetițelor și prieten cu șoferul mașinii de teren. 

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă şi se află în custodia Poliţiei. Autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare. 

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, potrivit Agerpres.