Autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparații la terasamentul căii ferate de la Podul Ruse-Giurgiu, iar logistica folosită de către acestea este stocată pe o porţiune de aproximativ 50 de metri de pe pod, ceea ce a dus la îngreunarea traficului şi la creșterea timpilor de așteptare.

 

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu anunță că porţiunea respectivă este semnalizată cu balize, circulaţia desfăşurându-se prin ocolirea zonei.

 

Polițiștii de Frontieră țin permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile aflate în competență, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare fluent și operativ.

 

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Giurgiu recomandă tranzitarea tuturor puncte de frontieră deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care indică o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.