Evenimentul Zilei > Justitie > TRAFIC CU MINORE de la Casa de Copii. Fete ORFANE de 13 ani erau ademenite cu măritișul și EXPLOATATE SEXUAL
TRAFIC CU MINORE de la Casa de Copii. Fete ORFANE de 13 ani erau ademenite cu măritișul și  EXPLOATATE SEXUAL

TRAFIC CU MINORE de la Casa de Copii. Fete ORFANE de 13 ani erau ademenite cu măritișul și EXPLOATATE SEXUAL

Patru membri ai unei rețele de proxeneți au fost prinși de ofițerii de la Crimă Organizată și reținuți de procurorii DIICOT, după ce oamenii legii au descoperit că aceșt au obligat să se prostitueze fete cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, aflate în centre de plasament de pe raza județului Olt.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au anunțat că, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Olt, au efectuat la data de 22 aprilie 2015, un număr de opt percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Slatina şi a localităților limitrofe, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori  şi tâlhărie.

Anchetatorii precizează că, în cursul anului 2014, membrii grupării, au recrutat, din centre de plasament de pe raza judeţului Olt, mai multe minore, cu  vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-au exploatat sexual, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Olt au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii G.M, S.C, M.D.F. şi D.C.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciului Român de Informații şi D.G.A.S.P.C. Olt.