Cuba este o țară a muzicii, a soarelui, a plajelor, a oamenilor prietenoți, țara în care gasești cele mai  bune trabucuri, cele mai renumite produse alimentare și, desigur, cea mai rafinată băutură.

Vă prezentăm cele mai populare  cocktailuri de top locale

Mojito

Unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri tradiționale cubaneze, Mojito este preferat de milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta bautura este făcuta din rom alb, zahăr (sau miere), tei, mentă, apă minerală și alte ingrediente care pot fi adaugate pentru a oferi un gust aparte. Pentru a face un mojito cubanez tradițional, trebuie utilizate frunze de mentă, care sunt, în mod normal, folosite pentru a da aroma, dar care au, de asemenea, multe proprietati digestive.

Marguerita

Acest cocktail iubit în special de reprezentantele sexului frumos are origini mexicane. Este un cocktail-ul ideal de vară, care poate fi făcut în atât de multe moduri și care poate lua atât de multe personalitați. Cel mai bun lucru despre cocktailul original Marguerita este faptul că are la bază una dintre cele mai simple rețete de băuturi.

Exista doar trei ingrediente necesare pentru a prepara o Marguerita delicioasa. Nu există niciun mister și nu este nici complicat. Când tequila și triplul sec (recomandat Cointreau) sunt echilibrate cu sucul de lamaie, devine un cocktail foarte racoritor.

Cuba Libre

Această băutură are un nume primit din timpul luptei pentru independență a Cubei. Când trupele americane au adus cola în Cuba la începutul anilor 1900, un grup de soldați din afara serviciului au realizat această combinație iubită de cola, rom ți lămâie, obținând forma celebră pe care o are și astazi cocktailul. Băutura a fost atât de apreciată, încât a fost numită Cuba Libre, în onoarea libertății recente a țării.

Daiquiry

Este un cocktail de vară făcut din rom alb, zahăr, suc de lămâie și multă gheață sfărâmată, Cocktailul Daiquiry este o băutură foarte versatilă, putând fi preparată și cu alte ingrediente în plus, în special cu fructe.

Presidente

El Presidente este un cocktail cubanez clasic. Originea exactă nu este cunoscută. El Presidente a fost creat de Eddie Woelke, un barman american din Clubul Jockey din Havana, Cuba. El a numit acest cocktail în onoarea președintelui Gerardo Machado, care a condus Cuba în cea mai mare parte din perioada anilor de prohibiție.

El Presidente a fost inventat pentru a mulțumi americanii care au călătorit în Cuba în timpul prohibiției și care doreau să bea ceva legal într-un loc exotic. Alte cocktailuri popularizate în această perioadă au fost Daiquiri și Cuba Libre.

Cocktailul El Presidente se prepara din rom alb, curacao portocaliu, vermut ți grenadine, putând fi consumat peste tot în lume, nu numai în Cuba.

 

Citește și: