O mașină în stare bună de funcționare implică nu doar atenție, ci și costuri destul de ridicate mai ales că, din păcate, majoritatea românilor merg în service doar atunci când întâmpină defecțiuni, ignorând cu desăvârșire inspecțiile de mentenanță și înlocuirea consumabilelor în termenele precizate de producători. Astfel, într-un top 10 al celor mai întâlnite probleme cu care service auto Iasi și în toată țara, ar intra mai degrabă probleme datorate uzurii intense, a stării proaste a drumurilor și a neglijenței șoferilor, decât problemelor de fabricație.

În mod indiscutabil, primele două locuri sunt ocupate de problemele de direcție și la nivelul amortizoarelor și suspensiilor. În aceste cazuri, de vină ar fi drumurile cu multe gropi și denivelări. Tot un loc fruntaș, susțin service auto oradea, îl ocupă și defecțiunile ambreiajului, mai ales în zone cu trafic intens sau în marile aglomerații urbane. Apoi, pe listă ar mai fi și problemele tehnice ale frânelor, precum și diferiții senzori, de la cei de ABS la cei de parcare. Toate acestea sunt nu doar costisitoare, ci și destul de greu de prevenit.

Mulți șoferi întâmpină probleme și cu partea electrică a mașinii, necesitând asistență specializată și, cel mai adesea, și o investiție pe măsură. Permanent, service auto piatra neamt autorizate și din întreaga țară se umplu și de mașini unde întârzierea schimbului de ulei sau alte consumabile a dus la probleme grave și chiar la calarea motorului. Ultimele trei locuri sunt ocupate de probleme minore de tinichigerie și vopsit, de schimbul periodic al filtrelor și al uleiului, dar și de inconveniente cauzate de neatenția șoferilor care alimentează cu un carburant greșit sau de o calitate mai degrabă îndoielnică. Oricare ar fi însă problemele cu care românii se prezintă la service-urile auto sau la reprezentanțe, cert este că acestea sunt cauzate în mare măsură de starea infrastructurii și că ar putea fi mult diminuate cu ceva mai multă atenție din partea noastră a tuturor.