Evenimentul ZileiInternationalToate drumurile au dus în România. Operațiune de amploare în Marea Britanie

Toate drumurile au dus în România. Operațiune de amploare în Marea Britanie

Toate drumurile au dus în România. Operațiune de amploare în Marea Britanie
O reţea de traficanţi de carne vie din care făceau parte indivizi extrem de periculoşi, implicaţi inclusiv în tentative de omor, a fost destructurată la Londra, Marea Britanie.

Proxeneţii au fost arestaţi după mai multe raiduri la care au participat poliţişti englezi împreună cu ofiţeri români.

Potrivit autorităţilor, zeci de românce, forţate să practice prostituţia în Londra, au fost salvate.

Victimele erau racolate din familii sărmane şi după ce ajungeau în Regat, erau fotografiate şi vândute pe internet.

Raidurile Poliţiei Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 de români acuzaţi de scalvagism modern, exploatare sexuală şi trafic de persoane au fost arestaţi.

Din rechizitoriul făcut de anchetatori, proxeneţii au început activitatea la Londra încă din anul 2013. În perioada de şase ani, ei au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puţină şcoală şi li se promitea ca în Londra vor câştiga bani mulţi.

Când ajungeau la destinaţie li se dădeau însă sume infime iar, cele care se opuneau, erau bătute şi şantajate. Traficanţii le fotografiau în ţinute sumare iar pozele ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolaţi clienţii.

La raidurile Poliţiei Metropolitane au participat şi ofiţeri de la Brigada de Combatare de Criminalităţii Organizate din Iaşi.

„Este vorba despre o grupare bine organizată, pe sistem piramidal, unde fiecare membru avea bine definit rolul lui, liderii făcând tot ce e posibil să nu fie descoperiţi. Controlau din umbră activitatea grupării, controlau 15 bordeluri clandestine în centrul Londre”, a afirmat un ofițer BCCO Iași

Doi dintre lideri erau dăţi în urmărire europenă pentru tentativa de omor. În vară au vrut să ucidă, într-un club din Mamaia, un bărbat care a scăpat la limită.

În 2010, unul dintre indivizi a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin din Constanța în timp ce îl ameninţă şi lovea cu sabia pe proprietar.

Gruparea criminală care acţiona la Londra avea ramificaţii în Iaşi, Brăila şi Constanța.

Trupele speciale l-au reţinut la Constanța pe cel care se presupune că ar coordona toate activităţile infracţionale. El este tatăl unuia dintre cei doi suspecţi prinşi la Londra.

Cocoș Băncuță este de mult în atenția polițiilor din toată Europa tocmai pentru că ar fi implicat în organizarea de adevărate reţele de trafic de persoane şi proxenetism.

De pe urma fiecărei tinere pe care o traficau în Londra, proxeneţii câştigau zilnic între 500 şi 1.500 de lire sterline.

În Marea Britanie, primele reţele de prostituţie coordornate de români au fost depistate încă din 2012 – când au avut loc Jocurile Olimpice de Vară.

În urma raidului de acum, din Londra, 29 de românce – care au între 20 şi 40 de ani – au fost eliberate şi primesc sprijin. Din locuinţele suspecţilor au fost ridicate 300 de grame de cocaină, 7.000 de lire sterline şi 12.000 de euro, potrivit stirileprotv.ro


Accesează: