Luna septembrie aduce vreme frumoasă. Nu avem semnalul de precipitații de durată. Ne apropiem de toamnă și nu este exclus să avem o alternanță, adică zilele de ploi, cu zile calde. Vor fi temperaturi peste normalul perioadei în următoarele 2-3 săptămâni”, a declarat Florinela Georgescu, directorul ANM, pentru Antena 3.

În perioada 27 august – 3 septembrie, vremea se va menține caldă, cu ușoare scăderi ale valorilor termice izolat, în vestul țării, însă în restul teritoriului se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în centru, sud-vest și la munte și deficitare în restul teritoriului, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Potrivit meteorologilor, în perioada 3 – 10 septembrie, valorile termice vor fi peste peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, local mai ridicate în jumătatea de vest. Precipitațiile se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei.

În săptămâna 10 – 17 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, local cu abateri mai mari în jumătatea de vest a țării. Sunt așteptate averse de ploi îndeosebi în zonele de munte.

17 – 24 septembrie- temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, exceptând nord vestul țării. Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și în regiunile vestice, centrale și estice.

 

Litoralul pentru toți

Perioada 1 – 30 septembrie înseamnă pentru românii care așteaptă vacanțe mai ieftine programul „Litoralul pentru Toți”, pregătit, pentru extrasezon, de Federația Patronatelor din Turismul Românesc în colaborare cu agențiile de turism. Anul acesta turiștii care nu au putut folosi vaucherele de vacanță în vârf de sezon, le pot consuma cumpărându-și o vacanță la mare în luna septembrie, mai ales că vremea se anunță deosebit de caldă.