„În termen scurt vom veni cu măsuri reparatorii și pentru cei care au pierdut sau depășit termenul de contestaţie în anulare. (…) Că a pierdut termenul de contestație sau nu, s-a aflat în aceeași ipoteză. Au fost condamnați de complete nelegal constituite”, a spus ministrul Justiției.

 Totodată, acesta a declarat că va sesiza Curtea Constituţională în cazul în care preşedintele României, Klaus Iohannis, va respinge cererea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

„Eu cred că, în cazul lui Lazăr, motivele revocării sunt mai evidente, mai puternice, mai multe decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să recitească decizia Curţii Constituţionale, prezumând că prima dată a citit-o şi că a înţeles-o. Sigur, este opţiunea dânsului, dar în măsura în care se va decide, vom sesiza Curtea Constituţională din nou, pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la palierul magistraţilor – procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnităţi în statul român, adică a preşedintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curţii Constituţionale, care sperăm să ne dea aceeaşi dezlegare”, a transmis Tudorel Toader, printr-o intervenţie telefonică la Antena 3. (