„Orice lege poate fi modificată, nicio lege nu e lăsată de la Dumnezeu. Doamna prim-ministru v-a răspuns ieri, de comun acord am convenit cu cei care au participat asupra anumitor modificări pe care le vom respectă. (..) Nu am văzut criticile din PSD, dar dacă sunt și din PSD, partid majoritar, nu au decât să inițieze proceduri de modificare, că să te duci la TV e frumos, dai bine pe ecran, dacă te raliezi celor nemulțumiți dai și mai bine, dar există proceduri legislative. Eu sunt surprins că nimeni n-a reacționat împotriva OUG de transpunere a regulamentului de selecție a procurorului european, că acolo se spunea că un judecător poate să ajungă procuror”, a declarat Tudorel Toader.

Iordache a declarat că „doamna premier Dăncilă a procedat foarte bine că a inițiat un dialog și în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit inițiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: „Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”.