Astfel, marți va avea loc o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii ce va avea ca scop discutarea cererii de revocare a procurorului-șef, Laura Kovesi. Ministrul Justiției a confirmat că va participa la ședință, iar invitată va fi și șefa DNA, după cum a anunțat CSM.

În urma scandalului uriaș de la DNA, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va cere revocarea procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, Toader a întocmit un raport în acest caz ce a ajuns imediat la Inspecția Judiciară.

Raportul are 36 de pagini, având  20 de puncte care prezintă 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 – februarie 2018, pe care ministrul Justiţiei i le impută şefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, cu regulamente și decizii ale unor instituții. Declarația lui Tudorel Toader, de joi seara, în care a explicat care sunt motivele care au stat la baza deciziei de iniţiere a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, se află în raport.

Toader a afirmat joi că elaborarea raportului privind activitatea managerială a DNA a fost realizată pe fondul dezbaterilor deosebit de ample în spaţiul public din ultimul an, dezbateri care au divizat „profund” opinia publică. „Elaborarea acestui raport este făcută pe fondul dezbaterilor care au căpătat o amploare deosebită în spaţiul public în ultimul an de zile, care au divizat profund opinia publică şi care au ridicat la cote nemaiîntâlnite în istoria recentă a României atacurile la persoană  care au polarizat atenţia forurilor europene şi internaţionale asupra României, au declanşat mecanisme de evaluare ce nu au mai fost utilizate niciodată faţă de România, punând chiar în pericol statul de drept”, a declarat, la momentul respectiv,  ministrul Justiției.

RAPORTUL prin care se cere REVOCAREA șefei DNA a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției. DOCUMENTUL OFICIAL 

CSM a anunțat un verdict rapid

Imediat după anunțul legat de raportul de revocare a șefei DNA, CSM a anunțat că va da un verdict destul de rapid după propunerea lui Toader.

Instituţia are la dispozitie 30 de zile, însă Victor Alistar, membru CSM declară că aceasta va fi analizată cu prioritate în cadrul secției de procurori, iar verdictul va fi dat destul de rapid.

Mai mult, Alistar susține că ministrul Justiției, Tudorel Toader a invocat câteva motive solide care pot duce la revocarea procurorului şef al DNA, conform prevederilor legale, potrivit informațiilor oferite de Antena3.

ANUNȚUL care zguduie JUSTIȚIA. CSM, REACȚIE după ce Toader a cerut REVOCAREA lui Kovesi. Ce se va întâmpla cu șefa DNA 

Premierul Viorica Dăncilă nu a comentat acțiunea declanșată de Toader

Premierul nu a comentat decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi și susţine că nu a discutat şi nici nu va discuta cu ministrul pe această temă şi că părerea ei în acest subiect nu contează. „Nu am discutat despre acest lucru şi nu voi discuta. Justiţia trebuie să fie liberă şi nu trebuie să interfereze nimeni. Am ascultat raportul la televizor. Totul trebuie să îşi urmeze cursul şi nu trebuie eu să dau un verdict.

 Nu depinde ce cred eu sau ce e clar.Avem o Constituţie, avem legi şi fiecare trebuie să acţioneze în acest mod. Nu contează daca eu susţin sau nu un punct de vedere. Contează ca ceea ce a scris ministrul Justiţiei în acel raport, dacă este adevărat, înseamnă că toate lucrurile sunt îngrijorătoare şi trebuie luată o decizie. Decizia, nu mă întrebaţi pe mine, pentru că nu depinde de mine”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, REACȚIE după cererea de REVOCARE Laurei Kovesi. „Nu CONTEAZĂ ce CRED eu. Trebuie o LUATĂ o DECIZIE” 

Președintele Iohannis, atac dur la adresa lui Toader după anunțul de revocare a șefei DNA

Klaus Iohannis a făcut câteva declarații referitoare la revocarea sau menținerea în funcție a lui Kovesi. Președintele a declarat că o susține în continuare pe șefa DNA și că, până în prezent nu a văzut niciun raport promis joi seara de Toader. „Da, asta este o procedura care va ma dura. M-am exprimat aseara institutional, așa cum au spus unii analiști. Nu am vazut raportul, nu a vazut nimeni raportul pe care s-a bazat domnului ministru, insa sincer, prestatia pe care a avut-o aseara nu mi-a placut. Ce ne-a prezentat domnul ministru a fost lipsit de claritate, si, la o prima citire, si de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentrun a propune revocare.Atunci când vom avea acest raport, vom încerca sa il deslusim si atunci vom vedea. Da, susțin activitatea doamnei Kovesi si activitatea DNA. Iar ceea ce am auzit aseara nu a fost de natura sa-mi schimbe opinia”, a declarat președintele României.

Iohannis, PRIMA REACȚIE despre REVOCAREA lui Kovesi. Președintele, ATAC DUR la Toader. „Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul…” 

Referitor la scandalul legat de înregistrările de la DNA Ploieşti, concluzia liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea, a fost că nu s-a întâmplat ceva care poate afecta imaginea instituţiei anti-corupţie. „Sunt foarte liniştit. Probele nu s-au falsificat, legea nu a fost încălcată”, a răspuns Dragnea, întrebat cum comentează afirmațiile făcute de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, referitor la acuzațiile care i se aduc instituției.

IRONIE SAU ADEVĂR? Ciudata declaraţie a lui Dragnea după SCANDALUL DE LA DNA PLOIEŞTI. Mesaj inedit pentru Kovesi