Ministrul Justiției, cerere de ultimă oră după eliberările pe bandă rulantă din penitenciarele din România, ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea completelor de cinci judecători de la ÎCCJ.

„Nu însemană că dacă cineva a scăpat de executarea pedepsei scapă liber. Procesul se rejudecă în complet nou. Vei spune că trece timpul, e vorba de cheltuieli, toți cei care au generat acest eveniment juridic vă pot explica. Eu acum când urc în birou voi cere de la ANP să vedem câți deținuți au fost eliberați după decizia privind completele", a declarat Tudorel Toader joi.

Acesta a somat-o pe șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, să dea explicații privind situația generată de completele nelegale. „Sunt convins că doamna președintă va da răspunsul cuprinzător la toată problematica aceasta”, a declarat Tudorel Toader.

„De ce completele au fost nelegal constituite încă din 2014? Am impresia că președinta Înaltei Curți vă va putea da explicațiile, nu eu. Care au fost resorturile care aue xistat înc adrul Colegiului de conducere, de a desemna în mod aleatoriu doar patru judecători, iar al cincilea să fie din oficiu”, a spus acesta.

Te-ar putea interesa și: