"E timpul ca și celelalte țări să recunoască faptul că România e cât se poate de pregatită în ceea ce privește Schengen. Să nu încurcam lucrurile, Romania ar trebui să facă parte din Schengen. România este gata de Schengen. Cel puțin cu spațiul aerian și maritim, România e gata de Schengen", a spus Timmermans, într-o conferinţă de presă.

Bulgaria, DA! România, NU! Am fost depășiți la TOATE CAPITOLELE! DECLARAȚII ISTORICE!

În cadrul unei conferinţe de presă, Frans Timmermans a susţinut că România a realizat multe progrese în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de justiţie şi prevede ridicarea MCV-ului în 2019,cu condiţia ca ţara noastră să continue progresele în domeniu. Timmermans a susţinut, de asemenea, că începând de astăzi, va exista o comunicare permanentă cu cei doi şefi ai camerelor, dar şi cu membrii comisiilor din Parlament.

Frans Timmermans, ANUNȚ BOMBĂ despre MCV! MESAJE-CHEIE și DECLARAȚII DURE despre SCANDALURILE din POLITICĂ și JUSTIȚIE

"S-au realizat multe în ultimii 20 de ani în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de justiţie. S-au realizat multe în ultimii 7 ani, în ultimii 11 ani de când România s-a alăturat UE. MCV-ul în vigoare e ca şi cum alergăm la un maraton şi alergăm pe ultimii 100 de metri. Mesajul meu e alergaţi, dar nu în direcţia greşită. Mai sunt câteva prevederi. Nu staţi locului şi, pentru numele lui Dumnezeu, nu alergaţi în direcţia greşită. Am discutat de finalizarea MCV la finalul lui 2019.

În cadrul întâlnirilor de azi am convenit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, al Senatului şi reprezentanţii Guvernului că ne vom intensifica contactele. Voi fi la dispoziţia dumnealor în fiecare zi, dacă este nevoie.

Având în vedere implicarea intensă a Parlamentului, cred că e important să fim în legătură directă şi cu ei. Asta se aplică celor doi preşedinţi şi comisiilor.

De acum nimeni nu va mai avea scuza să pretindă informări greşite. Sunt norocos să am o echipă puternică care lucrează aici, la Bucureşti. Fac o treabă minunată şi vă asigur că ştim întotdeauna ce se întâmplă.", a declarat Frans Timmermans în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Te-ar putea interesa și: