Evenimentul Zilei > Actualitate > Timişorenii au cel mai modern centru de investigaţii clinice din regiune
Timişorenii au cel mai modern centru de investigaţii clinice din regiune

Timişorenii au cel mai modern centru de investigaţii clinice din regiune

Hiperdia a inaugurat cea mai modernă clinică de diagnostic imagistic, laborator şi consultaţii din oraş. Aici se fac mamografii digitale cu un aparat de ultimă generaţie, unic în oraş, dar şi alte investigaţii complexe: rezonanţă magnetică (IRM), tomografie computerizată (CT), osteodensitometrie (DXA), radiologie – Rx digitală, ecografie.

Toate investigaţiile sunt arhivate digital şi stocate pe serverele clinicii timp de 10 ani. "Orice investigaţie este interpretată de specialiştii noştri, pe staţii de interpretare – monitoare cu o calitate de 5 megapixeli – care, în acest moment nu se mai găsesc în oraş, din câte ştim noi. Faptul că avem o reţea în ţară, cu specilişti în diverse domenii, ne ajută. Dacă de exemplu la Timişoara nu avem un specialist în RMN de cord, interpretarea o va face specialistul nostru din Cluj, pentru că absolut toate investigaţiile sunt stocate digital şi accesibile în reţea", explică dr. Octavian Lebovici, general manager Hiperdia.

Clinica de la Timişoara face parte dintr-o reţea de opt centre medicale, celelalte oraşe fiind Bucureşti, Braşov, Cluj, Galaţi, Ploieşti, Satu Mare şi Bistriţa.

Investiţia în aparatură trece la 1,5 milioane euro

Centrul imagistic de la Timişoara este dotat cu ultimele apariţii pe piaţa investigaţiilor imagistice şi de laborator. "Investiţia totală, numai în aparatură, trece de 1,5 milioane de euro", a mai spus managerul.

Noua clinică dispune de tehnologie medicală şi informatică de ultimă generaţie, astfel că pacienţii beneficiază aici de cea mai complexă gamă de servicii prespitaliceşti din judeţ.

Pe lângă faptul că au parte de investigaţii la cea mai înaltă calitate, timişorenii mai au un avantaj: clinica are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel că toate procedurile pot fi decontate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: