Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Sadicul care adopta pisoi ca să îi omoare în chinuri, trimis în judecată
Timișoara. Sadicul care adopta pisoi ca să îi omoare în chinuri, trimis în judecată

Timișoara. Sadicul care adopta pisoi ca să îi omoare în chinuri, trimis în judecată

 Tânărul care a adoptat pisici ca să le omoare, sadic, după ce le schingiuia, a fost trimis în judecată. Parchetul a făcut anunțul.

Acesta a fost trimis în judecată pentru uciderea animalelor, dar și pentru rănirea sau schingiuirea lor în formă continuată. În iunie 2018, tânărul, atunci în vârstă de 22 de ani, a adoptat de la o timișoreancă două pisici. Cei doi s-au înțeles să păstreze legătura, femeia dorind să știe în continuare de viața pisicuțelor. La un moment dat tânărul nu i-a mai răspuns la telefon. Femeia a vrut să vadă dacă animalele sunt bine și a mers la locuința acestuia. Acolo a descoperit o adevărată oroare: un pui era mort, altul bolnav, iar un al treilea, provenit din altă sursă, agoniza.

Femeia a postat pe Facebook cele descoperite. Povestea a fost distribuită de peste 1.600 de ori, sute de comentarii apărând în numai câteva ore. Poliția s-a sesizat din oficiu. Când l-au luat la întrebări oamenii legii, tânărul a spus că a fost un accident, că muta mobila și un dulap a căzut peste pisoi. Câteva zile mai târziu a recunoscut. Era un monstru. Adopta pisici ca să le chinuie, să le privească cum agonizează zile în șir, până la moarte.

Tânărul a adoptat 6 pui de pisică în total, pe doi i-a omorât în chinuri, restul urmau

La aproape doi ani de la începerea anchetei, bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de libertate. ”În data de 27.01.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, rănirea sau schingiuirea, în formă continuată, prev. şi ped. de art. 25 al. 1, lit. a și e din legea 205/2004 – privind protecția animalelor, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp”, transmit procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Procurorii explică și cum a ucis tânărul pisicuțele: uneia i-a luxat un picior, iar alteia i-a rupt o ureche. Apoi le-a lăsat să sufere,. Înfometate și în dureri, până când au murit.