Vizualizări pe TikTok. O româncă își îndeamnă compatrioții din Diaspora să revină în țară

Vizualizări pe TikTok. O româncă își îndeamnă compatrioții din Diaspora să revină în țară Diaspora Sursa foto: pexels.com

TikTok este una dintre cele mai accesate platforme online. Iar românii, la fel ca utilizatorii de peste tot din lume, se înghesuie să posteze filmulețe în speranța că vor deveni virale. Este și cazul unei domnișoare din Germania care își îndeamnă compatrioții din diaspora să revină în țară.

Nicoleta Gherasimoae susține că locuiește de 20 de ani în Germania. Ea își îndeamnă compatrioții, într-un mesaj lacrimogen să nu mai piardă timpul prin străinătăți. Deși dă sfaturi celorlalți, femeia nu pare dispusă să le urmeze. Spune că o va face, dar nu acum, ci mai târziu.

Apel pe TikTok pentru revenirea în țară

Românca îi îndeamnă pe ceilalți, din diaspora, să nu se amăgească, să ia o hotărâre spontană și să revină în țară. Ea spune că, dacă nu vor face acest lucru brusc, vor găsi motive ca să continue să-și ducă viața în străinătate. Mesajul de pe TikTok este cel puțin ciudat, în condițiile în care majoritatea românilor care au plecat în străinătate au făcut-o pentru o viață mai bună.

„Am ajuns la concluzia că dacă nu pleci din Germania spontan, așa de azi pe mâine, să spui stop, nu o să pleci niciodată. Sau o să pleci, dar foarte greu sau foarte târziu. Nu așa se face. Ți-a venit gândul? Ți-a ajuns cuțitul la os. Pune mâna și pleacă. Fă-ți bagajele, dă-ți demisia, stai cele trei luni sau cât trebuie să stai la muncă și apoi pleacă acasă la tine, acolo unde te trage sufletul, inima, acolo unde crezi că ești aproape de Dumnezeu. Nu mai sta! Pentru că așa se ivește una și cealaltă: ba e jobul, ba mai trebuie să stai puțin, ba că n-a împlinit copilul 18 ani, îi îndeamnă femeia pe TikTok.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit mesajului postat, cei care nu procedează așa cum îi sfătuiește ea, ajung să se îmbolnăvească psihic. Drept care îi îndeamnă să plece din Germania în țărișoara la care le stă gândul. Mesajul pare desprins dintr-un clip electoral naționalist, menit să rupă inimile celor din Diaspora. Sau. poate a fost conceput ca să stoarcă niște lacrimi de la cei mai sensbili, iar autoarea să strângă aprecieri cât mai multe pe platforma online.

„Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Ia o hotărâre, nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă. Pleacă acolo unde dorește sufletul său. Du-te în țărișoara ta, acolo unde ți-e drag să trăiești, acolo unde ți-e gândul de fiecare dată, de acolo de unde nu vrei să mai pleci”, este invitația româncei către conaționalii noștri care trăiesc în străinătate”, a mai transmis femeia pe TikTok.

Sfaturile sunt doar pentru alții

Culmea este că, deși îi îndeamnă pe ceilalți, pe TikTok, să revină în țară, Nicoleta Gherasimoae nu pare foarte interesată să spună „stop”. Aceasta cu toate că, se plânge, nu are unde cheltui banii în Germania. O altă afirmație lipsită de logică. Nicoleta spune că și ea va lua o hotărâre spontană și va reveni în țară.

Doar că nu acum, în momentul distribuirii clipului pe TikTok, ci undeva în viitor. Probabil după ce se va gândi mai bine dacă chiar este cazul să dea dovadă de o astfel de spontaneitate.

„Dacă nu iei o hotărâre spontană, din țara asta nu mai pleci niciodată. Întotdeauna se ivește ceva. Așa trec anii, așa trec zilele, așa trece tinerețea. Acesta e adevărul. Iar eu asta cred că o să fac. O să iau o hotărâre spontană și cu asta basta. Pentru că sunt sigură că o să reușesc, dar să trăiesc viața în rutina asta: muncă, acasă, oboseală, weekend și apoi iar muncă și tot așa, nu mai vreau”, a mai spus femeia.

Platforma online

TikTokSursa foto: Unsplash

Spontaneitate să fie pe TikTok

Nicoleta spune că nu mai vrea să rămână în Germania pentru nimic în lume. Aceasta pentru că, spune, ea nu se poate bucura de banii pe care îi încasează. Ea crede că cel mai bine, banii făcuți în străinătate se cheltuie în România. Acolo unde dorește să revină ca să-și întâlnească familia. Cel puțin după cum pretinde pe TikTok.

„Nu mai vreau pentru toți banii din lume. Și 200 de euro dacă-ți rămân în Germania, nu te poți bucura de ei. Unde te duci să-i cheltuiești? Știți ceva? Mie mi s-a luat. Așa cum e România, eu acolo vreau să merg, acolo vreau să trăiesc. Vreau să-mi întâlnesc familia, vreau să mă conectez iar cu Dumnezeu”, își încheie povestea românca.