În propunerea legislativă țigaretele electronice era asimilată țigărilor obișnuite și, prin urmare era interzisă în spațiile publice închise.

Propunerea a primit un singur vot, restul fiind abțineri, informează Agerpres.ro.

Președintele comisiei, Senatorul UDMR Laszlo Atilla a considerat că proiectul, care abordează o problemă complexă este „superficial”.

Pe de altă parte, senatorul USR Cristian Ghica, unul dintre inițiatorii proiectului, a precizat că acesta are menirea "să prevină şi nu să interzică".

„Presupun că există un lobby. Pe de altă parte, am înţeles punctul de vedere al colegilor mei care susţin necesitatea rezolvării aspectelor referitoare la taxare şi reclame. (…) Aplicarea proiectului ar fi benefică. Sunt două chestii care pot merge în paralel la fel de bine. În anii '50, nu numai că părea că era foarte sigur să fumezi, dar era şi foarte cool. Şi au murit zeci de milioane de oameni din cauza bolilor asociate fumatului. (…) Dispozitivele electronice de fumat sunt de dată recentă şi nu pot fi făcute studii. Un studiu serios se face după minim 10 ani”, a declarat Cristian Ghica.