"Aducem orchestra simfonică în secolul 21 prin combinaţia dintre acustic şi electronic”, a spus creatorul şi producătorul show-ului, Ciprian Costin, conform unui comunicat de presă. ”Pentru prima dată, la Sala Palatului, sonoritatea a peste 320 de instrumentişti va fi auzită într-un concert. 45 de instrumente vor fi fizic prezente pe scenă, iar restul de 275 de instrumente vor fi generate în timp real, folosind echipamente hardware cu performanţă de peste 330 de Gigaflops, 96 GB RAM şi reverberaţia filarmonicii din Viena”, explică Ciprian Costin una dintre noutăţile absolute aduse de ”The Masterpiece Experience” la Bucureşti.

Arta progresează prin intermediul tehnologiei este convingerea lui Ciprian Costin, compozitor, pianist, informatician şi producătorul unuia dintre cele mai emoţionante şi revoluţionare show-uri epice ale momentului.

Aflat la cea de-a treia ediţie, ”The Masterpiece Experience” 2016 prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din ”Odiseea” lui Homer. Piesele muzicale din concert, muzică de trailere scrisă de Thomas Bergersen şi muzică de film compusă de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” şi “Interstellar”/“Interstellar – Călătorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reuneşte mai multe culturi şi prezintă societatea umană dintr-o perspectiva unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câştigător al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” şi Thomas Bergersen, de la celebra casă de producţie muzicală ”Two Steps from Hell”, care are peste un milliard de vizualizări pe canalul sau de youtube.

18.993.404 de minute de muzică – atât reprezintă în cifre vizualizările pe care le-a avut până acum ”The Masterpiece Experience” pe canalul sau de youtube, adică echivalentul unei persoane care timp de 36 de ani ascultă continuu muzică.

Fanii show-ului nu numai din Europa, ci şi din Statele Unite, Mexic şi Australia vor avea la cea de-a treia ediţie ”The Masterpiece Experience” o completă experienţă artistică.

Biletele la concertul ”The Masterpiece Experience” de pe 27 aprilie, de la Sala Palatului se pot achiziţiona de pe www.vreaubilet.ro şi de la casă de bilete a Sălii Palatului. Trailerul evenimentului se poate vedea aici: https://vimeo.com/150917380.