Evenimentul Zilei > Actualitate > Texas face primul pas: relaxăm izolarea pentru a reporni economia
Texas face primul pas: relaxăm izolarea pentru a reporni economia

Texas face primul pas: relaxăm izolarea pentru a reporni economia

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott (foto), intenționează să emită un ordin executiv săptămâna viitoare, text care va cuprinde un ghid cu privire la modul în care se vor redeschide afacerile. Aceasta este o etapă cheie în ieșirea statului din izolare.

Fără reținerea corect politică din Europa, după politicieni,  și jurnaliștii americani (cel puțin unii) folosesc termenul „virusul PCC (Partidul Comunist Chinez) pentru a desemna pacostea Covid-19, noul coronavirus, al cărui epicentru este orașul chinez Wuhan

„La fel ca majoritatea statelor din America, recentele ordine din Texas impun rezidenților să rămână acasă, cu excepția deplasărilor esențiale, în încercarea de a încetini răspândirea virusului PCC (Partidul Comunist Chinez), cunoscut ca noul coronavirus”, se arată într-un articol The Epoch Times, preluat de tribuna.us.

Potrivit guvernatorului statului Texas, acest nou ordin executiv „se va concentra pe protejarea vieții în timpul restabilirii mijloacelor de trai”.

Greg Abbott, care a subliniat că „texanilor le place să muncească”, a explicat că redeschiderea afacerilor trebuie făcută în siguranță și fără a se sări etape.

„Putem și trebuie să facem asta. Le putem face pe ambele: extinderea și restabilirea mijloacelor de trai pe care texanii vor să le aibă și astfel să-i ajutăm să se întoarcă la muncă. Texanilor le place foarte mult să lucreze și știu că vor să revină la serviciu. De asemenea, va trebui să articulăm strategiile privind modalitățile în care putem face acest lucru în siguranță”, a declarat guvernatorul republican.

Potrivit lui Abbott: „Vom opera strategic. Vrem să redeschidem afacerile, dar vrem să o facem în siguranță, știind că, dacă o facem prea repede, fără strategiile adecvate, vom ajunge la o altă potențială izolare din cauza unul alt focar Covid-19”.

„Vom deveni din nou liderul economic din Statele Unite, ca răspuns la coronavirus, dar vom face acest lucru inteligent, astfel încât să protejăm viețile și să sprijinim afacerile texanilor”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE