Evenimentul Zilei > Actualitate > TERORISTUL Salah Abdeslam a fost în Ungaria înainte de ATACURILE de la Paris
TERORISTUL Salah Abdeslam a fost în Ungaria înainte de ATACURILE de la Paris

TERORISTUL Salah Abdeslam a fost în Ungaria înainte de ATACURILE de la Paris

Salah Abdeslam, căutat în continuare în toată Europa pentru atacurilor teroriste de la Paris, a mers în Ungaria în luna septembrie, pentru a se întâlni cu două persoane.

Potrivit unei surse judiciare, citate de RTL, anchetatorii cred că aceste două persoane, care nu au fost identificate, ar putea fi membri ai comando-ului venit din Siria.

Salah Abdeslam a fost controlat pe 9 septembrie la frontiera austriacă, în timp ce intra în Ungaria cu o mașină închiriată din Belgia, a precizat sursa citată.

Cu o lună mai devreme, jihadistul fusese controlat pe 4 august în Grecia, în momentul în care se îmbarca pe un ferry-boat cu direcția Bari, în Italia.

Aceste elemente întăresc ipoteza potrivit căreia Salah Abdeslam, care a închiriat două mașini și o locuință la Paris, folosite de membrii comandoului care a acționat în seara de 13 noiembrie, este cel puțin responsabilul cu logistica al teroriștilor.

Urme ale ADN-ului său au fost descoperite în Renault-ul Clio care i-a transportat pe teroriștii kamikaze de la Stade de France. Achetatorii presupun că Abdeslam a mers apoi în arondismentul XVIII pentru a comite un atentat, însă acesta nu s-a realizat.

Anchetatorii nu știu dacă fugarul, ale cărui urme par să se fi pierdut în Belgia, a renunțat pur și simplu la proiectul său criminal sau a avut o problemă tehnică, de exemplu cu centura sa explozivă.

Premierul francez Valls a declarat luni că nu poate confirma prezența în Siria a lui Abdeslam, care era cetățean francez și trăia în Belgia, subliniind că aceasta este doar o „ipoteză”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: